Carcass9 kérdése:
Babetta 210 ledesítés egyenirányítással lehetséges?
Figyelt kérdés
Ezt próbáltam megcsinálni, de graetz híd után 19V-ot mértem egyenáramban alapjáraton amivel semmi baj nincs, de viszont ha nyélig húztam a gázt akkor 61V-ig ment fel! Nos ismerem a fesz stabilizálást, azt szerettem volna 12 voltra megcsinálni (LM7812), de ugye köztudott, hogy 32V-ot képesek elviselni ezek az IC-k.. Valakinek valami ötlet???2018. ápr. 30. 17:42
11/12 anonim válasza:
Ha járni fog körülötte a levegő, akkor biztosan nem. Ezeknél az áramköröknél olyan 90%-os hatásfokkal lehet kalkulálni. Ebből már ki lehet számolni a veszteséget. Ha esetleg nagyon melegedne rajta valamelyik chip, akkor lehet rá rakni valami hasonló ragasztós hűtőbordát: [link] A semminél jobb, főleg ha a levegő is járni fog körülötte.
De lehet olyat is venni, amin a melegedő alkatrészek már eleve normális hűtőbordára vannak szerelve. Pl.: [link] De konkrétan ez csak 40 Voltos bemenő feszig jó. Lehet van nagyobb is ilyen kivitelből, de olyat most nem találtam, jobban utána kellene nézni.
12/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Már el is indítottam a rendelést Ebayen a modulra és a kis hűtőbordákra! :) Ha megérkeznek beélesítem, itt megírom majd hogyan is 'muzsikál' a kis egység!
2018. máj. 1. 16:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!