Mekkora jelentősége van az ET számnak az alufelnik esetében?
Az ET szám magában nem sokat jelent, csak a felni szélességével együtt lehet meghatározni, hogy jó-e az autódra.
Van ET kalkulátor, úgyhogy kalkulálj.
Nagy eltérés nem lehet, mert változik a geometria, és akár bele is érhet valamibe a felni, pl. a féknyeregbe.
3 mm magában semmit nem jelent.
Bajod nem lesz tőle. A szélesség mérvadó hozzá. De ha a gyári szélesség +0,5-1" szélességben gondolkozol max, akkor ET38 helyett az ET35 gond nélkül el fog férni. 3 mm-rel lóg kijjebb a felni azonos szélesség mellett, ez semmi
Annyit számít, hogy én már vettem ugyanolyan ET-s felnit, amilyen a gyári, csak az eladó 6 col szélesként hirdette, futár hozta, és csak 5,5 col volt. Ettől függetlenül elmentem a gumishoz, mind a 4 felnire feltette a gumikat, majd mikor az egyik elsőt felcsavarozta, és megemelve megakarta forgatni a kerekeket, nem forgott, mert a féknyeregre rászorult. Sajnos 2 mm-en múlt a boldogságom.
Egy nyomtávszélesítővel megoldható lett volna, de inkább eladtam gumival együtt.
Azóta nagyon figyelek az ET-re. A mostani felnim 7mm-el van kijjebb, de az nem gond.
Ezért van az ET kalkulátor. A lényeg, hogy a külső fele ne legyen beljebb. Kifelé jöhet valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!