Mi a véleményetek a nagyobb méretű alufelnik hatásairól?
Én nem szeretném az alufelniseket kritizálni,de általában olyan nagy ügyet csinálnak ezekből az alufelniből,tiszta mánia meg függőség ez.
Szerintem a legtöbb alufelni giccses,és béna.
Amikor meg egy átlag közepes kocsira feltesznek ilyen nagy átmérőjű alut,az egyenesen olyan hányinger,mint az amcsi feketék giccsautója.
Golf 4 jó úgy ahogy van.
Apukádnak igaza van, felesleges rá a nagyobb. Arra más méretű gumi fog kelleni, ami még szélesebb is lesz az eredeti, gyári méretnél. Ergo nagyobb felülettel érintkezik a gumi az aszfalttal, nagyobb ellenállást kell leküzdeni, nő a fogyasztás. Persze nem kell sokra gondolni, pár decivel fog emelkedni.
A másik gond, hogy nagyobb felnire peresebb gumi kell, ami rontja a komfortot. Magyar utakon ez fokozottan igaz, kirázza az emberből még a lelket is. Nem véletlen, hogy az ide, Kelet Európába szánt kocsikat (Dacia-k, Lada-k) virsli gumikkal szerelik alapból. Egyszerűen ez ad egy kis komfortot a kocsinak.
Szóval én is azt ajánlom, keress inkább rá egy jó állapotban lévő gyári 15-ös alufelnit, szerintem az is elég szépen mutat a Golf 4-esen.
"Arra más méretű gumi fog kelleni, ami még szélesebb is lesz az eredeti, gyári méretnél."
A Golfnál a gyári méret 195/65R15 és 205/60R15 a kisebb keréknél, a nagyobbnál 205/55R16. Az egyik esetben semmivel nem nő a gördülési ellenállás, a másik esetében 5%-kal nő a felület, viszont cserébe 5 %-kal csökken a felületi nyomás :)
A /60 és a /55 között 8mm a különbség oldalfalban, szerintem ezen te semmit nem veszel észre komfortügyileg. Ha a GTi 225/40R18-as felnijét dobná fel az már tényleg érezhetően sz@r lenne :D
Az R32 265/25ZR20-as méretét meg meg sem említsük, az már vesekő kezelés lenne.
Szerintem tökmindegy, hogy R15 vagy R16 nem lesz érezhető komfortromlás.
Mint golf4 tulaj mondom, hogy 15 és 16" között nincs különbség. Mármint 15" lemez és 16" alufelni között.
Én a gyári Montreal II felnit használom 205/55 R16-os (márkás) gumival és nincs vele bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!