Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek a nagyobb...

Mi a véleményetek a nagyobb méretű alufelnik hatásairól?

Figyelt kérdés
Vw golf4-et vettem gyári 15-ös lemezfelnikkkel. Nekem igazából nagyon tetszenek a 16,17-es alufelnik,szépen mutatnak. Apám(aki autószerelő) próbál lebeszélni róla aztmondja inkább 15ös-et vegyek,ilyen magyar kátyús rosszminőségű utakra az való(kényelmesebb,komfortosabb,kevesebbet fogyaszt,nem terheli a futóművet, 101 le-s autóra elég a 15ös).
2017. aug. 19. 18:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen mindegy, hogy 15-ös lemez vagy 16-os alu.
2017. aug. 19. 18:03
 2/7 anonim ***** válasza:

Én nem szeretném az alufelniseket kritizálni,de általában olyan nagy ügyet csinálnak ezekből az alufelniből,tiszta mánia meg függőség ez.

Szerintem a legtöbb alufelni giccses,és béna.

Amikor meg egy átlag közepes kocsira feltesznek ilyen nagy átmérőjű alut,az egyenesen olyan hányinger,mint az amcsi feketék giccsautója.

Golf 4 jó úgy ahogy van.

2017. aug. 19. 20:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Apukádnak igaza van, felesleges rá a nagyobb. Arra más méretű gumi fog kelleni, ami még szélesebb is lesz az eredeti, gyári méretnél. Ergo nagyobb felülettel érintkezik a gumi az aszfalttal, nagyobb ellenállást kell leküzdeni, nő a fogyasztás. Persze nem kell sokra gondolni, pár decivel fog emelkedni.

A másik gond, hogy nagyobb felnire peresebb gumi kell, ami rontja a komfortot. Magyar utakon ez fokozottan igaz, kirázza az emberből még a lelket is. Nem véletlen, hogy az ide, Kelet Európába szánt kocsikat (Dacia-k, Lada-k) virsli gumikkal szerelik alapból. Egyszerűen ez ad egy kis komfortot a kocsinak.

Szóval én is azt ajánlom, keress inkább rá egy jó állapotban lévő gyári 15-ös alufelnit, szerintem az is elég szépen mutat a Golf 4-esen.

2017. aug. 19. 20:39
 4/7 anonim ***** válasza:

"Arra más méretű gumi fog kelleni, ami még szélesebb is lesz az eredeti, gyári méretnél."

A Golfnál a gyári méret 195/65R15 és 205/60R15 a kisebb keréknél, a nagyobbnál 205/55R16. Az egyik esetben semmivel nem nő a gördülési ellenállás, a másik esetében 5%-kal nő a felület, viszont cserébe 5 %-kal csökken a felületi nyomás :)

A /60 és a /55 között 8mm a különbség oldalfalban, szerintem ezen te semmit nem veszel észre komfortügyileg. Ha a GTi 225/40R18-as felnijét dobná fel az már tényleg érezhetően sz@r lenne :D

Az R32 265/25ZR20-as méretét meg meg sem említsük, az már vesekő kezelés lenne.

Szerintem tökmindegy, hogy R15 vagy R16 nem lesz érezhető komfortromlás.

2017. aug. 19. 20:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Mint golf4 tulaj mondom, hogy 15 és 16" között nincs különbség. Mármint 15" lemez és 16" alufelni között.

Én a gyári Montreal II felnit használom 205/55 R16-os (márkás) gumival és nincs vele bajom.

2017. aug. 19. 22:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Mondjuk a régi Swiftemnél a 13gyári alu után a 14-es érezhetően keményebb,pattogósabb lett,viszont stabilabb is. Lehet a Golfnál nem ront annyit a komforton a 16-os.
2017. aug. 20. 06:30
 7/7 Samsunga5 ***** válasza:
Tyűha vannak bajok a fejekben xD. Egy 15-ös acélfelninek kb annyi a súlya mint egy 17-es alunak:D nagyobbb felnire nem kell peresebb gumi, ugyan olyan ballonos szart is feltehetsz rá:D az meg hogy a szélesebb gumitól megnő a fogyasztás xDDD, ha 195 helyett 205-öt felteszel, nem lesz több, viszont itt jön az hogy a szélesebb gumi jobb tapadást ad, szóval lehet nézni hogy 100kilóméteren a kocsi enni fog 70ft-al többet, cserébe nem döglesz meg:D a magyar utakon meg egy 16-17-es felni alapjáraton elmegy, nem per 25-ös gumit kell rá rakni azt kész. Nekem 225/45 r17 van, semmi baj nincs vele, ugyan olyan komfort maradt, jó ezzel nem ugrasz bele minden kátyúba...de minden felnit védeni kell ettől :)
2020. dec. 7. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!