Ennyit fogyasztana egy dízel Corolla?
Figyelt kérdés
Egy békalámpás benzines 1.3 Corollám van, olyan 5-5.5 literrel elmegy ebben rengeteg városi használat benne van. Egy munkatársamnak is egy békalámpás 2.0 D Corollája van, s mondja, hogy a 6.5 litert is benyeli. Nem akartam elhinni, s most nézem, hogy igaza van. Akkor mi értelme ennek a típusnak, nagyobb hibalehetőség, többet fogyaszt dízelként.2018. ápr. 26. 23:19
1/5 anonim válasza:
Az a motor sem épp a betegágy kategória, viszont alapvetően egy régi konstrukció. Az a fogyasztás úgymond átlagos egy régebbi ekkora dízelnél.
2/5 A kérdező kommentje:
Ez egy 70 valahány lovas dízel, az enyém 85 lóerős, ez se erőgép a kasztnihoz, de mégis 6 liter alatt elvan, akkor mi értelme annak a dízelnek?
2018. ápr. 27. 01:29
3/5 anonim válasza:
Hogy legyen választék, főleg hogy sok helyen az üzemanyagok árában is nagy a különbség, illetve van aki a dízel karakterét szereti, mivel nem csak a lóerő a mérvadó hanem a nyomaték is.
4/5 anonim válasza:
A benzines városban nem megy el 5 literrel.
Ez kamu.
5/5 anonim válasza:
"Akkor mi értelme ennek a típusnak, nagyobb hibalehetőség"
Tipikus benzines tulajok baromsága, akiknek még sosem volt dízelmotorral szerelt autója.
Honnan a fenéből szedtétek ezt a hülyeséget, hogy a dízel az szervizigényesebb?
Először is, melyik dízel?
A hagyományos mechanikus adagolós, vagy a hdi, cdti, cdi, dtci, dti, td, tde, stb....
Elmondom, volt régen egy 1.8-as szívódízel Fordom, abban volt akkor 280 ezer km, én beleraktam még 130-at 3 év alatt, és csak a vezérműszíjat cseréltem rajta 1x.
Ennyit a szervizigényességről.
Amúgy lábfüggő, vettem olyan idiótától dízelautót, aki még 3.-ban is húzatta 80-nál. Kb azt hittem, szétszakad a motor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!