Ez milyen fékhiba lehet?
Hát én így látatlanban, első körben elvinném a kocsit egy teljes új fékfolyadék cserére és féklégtelenítésre.
Ha ez sem oldja meg a problémát azután lehet tovább keresgélni, pl. az ABS-jeladó vagy az ABS kocka hibájára gyanakodni.
Így látatlanban hirtelen ez jutott az eszembe.
Szerintem a bejáratott szerelődnek, meg a helyi szerelőnek, fingja sincs hogy mi lehet a hiba, viszont súlyosan komoly hiba, ezért én annak ellenére, hogy drága, azt ajánlanám, hogy vidd el egy Mazda márka szervizbe, és hagyd az ilyen meg olyan szerelőket, a márka szervizesek jó eséllyel megtalálják a hiba valódi okát és kijavítják, csak szólok, hogy a fék az nem játék, nem az a szerkezeti rendszere az autónak amin spórolunk, az életed és az utasok élete függ tőle.
Sok szerencsét kívánok.
Akkor tessék úgy feltenni a tarcsat hogy előtte a keeekagyrol a rozsdat szedje le.
Most már elcseszett, nincs gond pucoljatok le majd vidd el a kocsit olyanhoz aki a helyen felszerelve szabályozza fel a tarcsat.
Utana használd egészséggel
Köszi a tippeket!
Az ABS-es tipphez: ha valóban az ABS körül lenne a hiba, akkor miért oldotta volna meg ideiglenesen a tárcsacsere a problémát?
"Az ABS-es tipphez: ha valóban az ABS körül lenne a hiba, akkor miért oldotta volna meg ideiglenesen a tárcsacsere a problémát?"
Mert azután a megtett kilométer mennyiség után vevőik észre a tárcsa egyenetlen kopása az ABS helytelen fékerő szabályozása amiatt és, ekkor kezd el őrült módon remegni a pedál a lábad alatt és rázni a kocsi.
Ekkor vagy levegős a fékrendszer és fékfolyadékot kell cserélni, lelégteleníteni és az megoldja, vagy az ABS érzékelő érzékel rosszul valamit és ettől nem jó a fékerő szabályozás, vagy az ABS kockával van valami hiba és ettől jön elő. Akár hány tárcsát cserélhetsz a te esetedben ez a hiba minduntalan elő fog jönni a te esetedben 2000 km -után. Felejtsd el a tárcsa cserét más lesz ott a hiba.
Az egyenetlen fékerő szabályozás miatt, egyenetlenül kopik be a zsír új tárcsa és ezért ráz mint a franc fékezéskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!