Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez milyen fékhiba lehet?

Ez milyen fékhiba lehet?

Figyelt kérdés
Tavaly nyáron esedékes volt az autómon (Mazda 3 2006) egy komplett fékgenerál tárcsa cserével. Ezt a szüleim lakhelyén régi, bejáratott szerelő végezte. Elsőre minden jó volt, majd hazautaztunk és kb 2000km múlva elkezdett az autó fékezéskor remegni, először csak kicsit, utána egyre jobban. Elvittem egy helyi szerelőhöz, aki szerint a rossz minőségű tárcsa volt az oka, így kicserélte a tárcsákat ùjra. Megint minden jó volt. Majd kb. 2-3 ezer km múlva megint remegni kezdett fékezéskor. Visszavittem a szerelőhöz, mondta, hogy g
2018. ápr. 20. 21:24
 1/9 A kérdező kommentje:
garanciálisan megjavítja. 1 nap alatt kész lett, azt mondta csak pár dolgot beállított. Megint jó volt. Most újabb 1500 km után úgy érzem megint, hogy remeg...Mi a fene lehet?
2018. ápr. 20. 21:26
 2/9 anonim ***** válasza:
Az első csere előtt nem rázott ?
2018. ápr. 20. 21:31
 3/9 A kérdező kommentje:
Az első csere előtt fél évvel vettem az autót, nem rázott előtte egyáltalán.
2018. ápr. 20. 21:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát én így látatlanban, első körben elvinném a kocsit egy teljes új fékfolyadék cserére és féklégtelenítésre.

Ha ez sem oldja meg a problémát azután lehet tovább keresgélni, pl. az ABS-jeladó vagy az ABS kocka hibájára gyanakodni.

Így látatlanban hirtelen ez jutott az eszembe.

Szerintem a bejáratott szerelődnek, meg a helyi szerelőnek, fingja sincs hogy mi lehet a hiba, viszont súlyosan komoly hiba, ezért én annak ellenére, hogy drága, azt ajánlanám, hogy vidd el egy Mazda márka szervizbe, és hagyd az ilyen meg olyan szerelőket, a márka szervizesek jó eséllyel megtalálják a hiba valódi okát és kijavítják, csak szólok, hogy a fék az nem játék, nem az a szerkezeti rendszere az autónak amin spórolunk, az életed és az utasok élete függ tőle.

Sok szerencsét kívánok.

2018. ápr. 20. 21:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Remegés abból jöhet, hogy a féktárcsa elcsorbult. Ennek az oka az igazi kérdés.
2018. ápr. 20. 21:42
 6/9 anonim ***** válasza:

Akkor tessék úgy feltenni a tarcsat hogy előtte a keeekagyrol a rozsdat szedje le.

Most már elcseszett, nincs gond pucoljatok le majd vidd el a kocsit olyanhoz aki a helyen felszerelve szabályozza fel a tarcsat.

Utana használd egészséggel

2018. ápr. 20. 21:43
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket!

Az ABS-es tipphez: ha valóban az ABS körül lenne a hiba, akkor miért oldotta volna meg ideiglenesen a tárcsacsere a problémát?

2018. ápr. 20. 22:13
 8/9 anonim ***** válasza:

"Az ABS-es tipphez: ha valóban az ABS körül lenne a hiba, akkor miért oldotta volna meg ideiglenesen a tárcsacsere a problémát?"

Mert azután a megtett kilométer mennyiség után vevőik észre a tárcsa egyenetlen kopása az ABS helytelen fékerő szabályozása amiatt és, ekkor kezd el őrült módon remegni a pedál a lábad alatt és rázni a kocsi.

Ekkor vagy levegős a fékrendszer és fékfolyadékot kell cserélni, lelégteleníteni és az megoldja, vagy az ABS érzékelő érzékel rosszul valamit és ettől nem jó a fékerő szabályozás, vagy az ABS kockával van valami hiba és ettől jön elő. Akár hány tárcsát cserélhetsz a te esetedben ez a hiba minduntalan elő fog jönni a te esetedben 2000 km -után. Felejtsd el a tárcsa cserét más lesz ott a hiba.

Az egyenetlen fékerő szabályozás miatt, egyenetlenül kopik be a zsír új tárcsa és ezért ráz mint a franc fékezéskor.

2018. ápr. 20. 22:45
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi!
2018. ápr. 20. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!