Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek milyen autó a...

Szerintetek milyen autó a legoptimálisabb első kocsinak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Még egyetemista vagyok, gyakornokként már dolgozok egy cégnél és elkezdtem használtautóra gyűjteni, de az a helyzet, hogy nem igazán értek a kocsikhoz, ismerőseimtől pedig mindenkitől más véleményt kapok, gondoltam megkérdezem itt is, hátha tovább színesítitek a palettát, illetve tudtok jó tanácsokat adni. :D

Tehát a "kritériumok" amik alapján autót keresek (200.000-től - 800.000-ig bármi jöhet) :

Mindenképpen fontos, hogy olyan autó legyen amiben ha esetleg tönkremenne valami ne kelljen egy kisebb vagyont kifizetni, tehát az alkatrész ne legyen túl drága.

Legyen "igénytelen", ne fogyasszon túl sokat.

De azért ne is legyen túlságosan gyenge, pl. karosszériaügyileg, ne legyen "törékeny" úgy értve, mint pl. egy Suzuki Alto, Daewoo vagy egy 1.3-as Swift.

A sebesség az nem szempont, mert nem szoktam száguldozni. :D

Tényleg bármilyen márka jöhet, igazából csak kíváncsiság miatt teszem fel a kérdést, hátha találok valamilyen fajtát amit még eddig nem is vettem fontolóra, pedig megfelelne.

Előre is köszönöm a válaszokat! :D

20/F

2018. ápr. 15. 23:16
1 2
 1/18 crudy ***** válasza:
80%
Seat, fiat punto, vw 1.9 tdi vel. Skodabol is talalsz jot. Suzuki swift, nem a regi amire te gondolsz. Honda civic, accord, mitsubishi colt, ezek benzinmotorral.
2018. ápr. 15. 23:32
 2/18 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

És szerinted érdemes a kilométeróra állásán filózni? Vagy ne zavarjon ha esetleg egy autóba már kb. 200.000 km benne van ha egyébként jó(nak tűnik) az állapota? :)

2018. ápr. 15. 23:34
 3/18 anonim ***** válasza:
88%
Fabia vagy Polo 1.9 SDI-vel. Ezek lomhák, de a világból kimennek és marha keveset fogyasztanak.
2018. ápr. 15. 23:40
 4/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ! :)
2018. ápr. 15. 23:44
 5/18 anonim válasza:
16%

Lada 2107

Olcso, kicsit sokat eszik, de ha azt megtanulod vezetni, onnantol mar barmit elvezetsz, repulo, helikopter, urhajo....barmit!!!

2018. ápr. 15. 23:46
 6/18 anonim ***** válasza:
53%
Ha találsz f astrát, ami nem rohadt még szét, akkor az is tökéletes arra a célra, amire szeretnéd.
2018. ápr. 16. 07:34
 7/18 anonim ***** válasza:
57%

Toyota Yaris / Corolla. Az alkatrészek drágábbak lesznek, mint egy Swifthez, viszont elég ritkán kell hozzájuk nyúlni, jellemzően nem romlanak el, és nem kifejezetten rohadnak.

A Hondák is jók, csak ott nehezebb választani, a Jazz vagy tetszik vagy nem (nagyon praktikus, megbízható, de nem túl szép, és elég drága használtan is). A Civic jó kis autó, de ebben az árkategóriában jellemzően olyan tulajdonosok autóit tudnád megvenni, akiktől jobb nem venni (zenére, felnire volt pénz, olajcserére nem biztos)... De ha véletlenül találnál egy jót, az még vezetési élményt is ad.

Japán vonalon tovább nem nézelődnék, a Nissan szerintem gyenge, a Mazdák szeretnek rohadni.

Az európaiakat meg majd felsorolják itt, VW, Opel, Ford - ezek egész korrektek, bármelyiket nézed.

Arra azért figyelj, hogy a legtöbb válaszadó a saját autóját tekinti a tuti tippnek, szóval előszeretettel fognak Peugeot 307-est is ajánlani, akinek az van, de azért a megbízhatósági statisztikákat nem árt majd átnézned, ha komolyra fordulnak a dolgok. Akármennyire istenít 1-2 tulaj egy rossz autót, olyat ne vegyél, amikor ugyanannyiért lehet, hogy 2-4 évvel idősebb, de sokkal jobb autót is kapsz.

Egyébként hogy mi a jó, azt nagyszerűen meg lehet állapítani az árakról. Amikor azt mondják, hogy nézd, itt ez a Renault, tök jó áron van, pedig egy csomó extra van benne... na olyankor kell, hogy megszólaljon a vészcsengő.

2018. ápr. 16. 08:49
 8/18 D. Brasco ***** válasza:
70%
En a helyedben vennek egy punto 2-est 1.2 8V 60lóval
2018. ápr. 16. 09:32
 9/18 crudy ***** válasza:
81%
A futott kilomegeren hiaba gondolkodsz. A 200ezer km mar mindben benne van.
2018. ápr. 16. 11:52
 10/18 anonim ***** válasza:
73%
Renault Megane 1.4 vagy 1.6-os motorral! Egy k*rv* egyszerű motor, örök élet.
2018. ápr. 16. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!