Miért fáj ennyire a térdem sportmotoron?
Figyelt kérdés
Csak egy éve van motoros jogsim, és ez a második szezonom amit motorozok. 535ös virago-m van, 2200kilómétert mentem eddig vele, tök kényelmes, hosszabb úton sem zsibbadok rajta. Utolsó alkalommal egy barátommal indultunk el 150km-es távra, és útközben motort cseréltünk,hogy lássam milyen a Z650 Kawasaki. Alig kb 10kmt tudtam vele menni, mert végül már szörnyen fájt a jobb térdem, annyira kényelmetlen volt nekem az az üléspozició, hogy a lábam kis szöget zár be, és a bokám majdnem a fenekem alatt van. Máskülömben tetszik nagyon a Kawa, de számomra igy használhatatlan. Van rá valami mód, hogy tudjak hasoló motorokkal járni, és ne fájjon utánna a térdem?2018. ápr. 15. 11:52
1/8 anonim válasza:
A sportmotorok ilyenek... kényelmetlenek, főleg ha az illető magas!
Bár én nem vagyok nagy motoros de tuti nem cserélném le a virago-t egy kawára
2/8 anonim válasza:
Nem tudom mennyit szoktál mozogni, de a térded fájhat a merev combizmoktól. Sokat kellene nyújtanod a combizmaidat, azok tudják húzni a térdkalácsot, térdízületet. Kellene még guggolnod, de úgy hogy nem emeled el a sarkad a földtől és teljesen leengeded a sarkadig a feneked és vissza, hogy minél nagyobb tartományban átmozgasd a térdízületedet. Ha először így fáj, akkor csak addig guggolj, hogy derékszöget zárjon be a combod a lábszáraddal, aztán idővel mehet lejjebb. Sok gyakorlatot találsz ehhez az interneten. Erősítsél és sokat nyújtsál, havonta két masszás is sokat segítene, hogy lazuljanak az izmaid. A bal lábbal mi a helyzet?
3/8 anonim válasza:
Közben ránéztem már youtube-on erre a kawára.... hát mit is mondjak? :D
Szerintem gagyi, mármint a hangja!
A viragónak ezerszer szebb hangja van!
Amúgy meg úgy olvastam, hogy a Virago a legkényelmesebb motorok között van...
gondolom megszoktad a kényelmet és furcsa utána egy kényelmetlen motort vezetni. :)
Ez ugyan az mint autóban...
Nekem egy öreg de iszonyat kényelmes kocsim van és amikor céges kocsikat kell vezetnem minden bajom van, hiába jóval fiatalabbak, egyszerűen megszoktam a pihe-puha kényelmes ülőpozíciót.
Első nap 300 levezetett km után fájt mindenem egy opel astrában!
4/8 anonim válasza:
Tényleg nagyon kényelmetlenek a sportmotorok, de a baj sajnos nálad lehet, valószinüleg nem 100-as már a térded.
5/8 anonim válasza:
Szerepet játszhat az is ha esetleg túl magas vagy. Akkor nehéz megfelelő üléspoziciót találni. Próbálj ki egy túrasport motort. Azok sokkal kényelmesebbek.
6/8 anonim válasza:
Én 193 cm vagyok, kényelmetlen a sportmotor, de azért nem fáj rajta mindenem pár km után, sőt, többszáz kilóméteres túrákat is megcsináltam már vele rövid idő alatt.
7/8 A kérdező kommentje:
kifejezetten alacsony vagyok, 173 cm
2018. ápr. 17. 14:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!