Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kizárólag gázüzem károsíthatja...

Kizárólag gázüzem károsíthatja a motort?

Figyelt kérdés

Hogy is van ez?

úgyhallottam,időnként benzinnel is ajánlatos menni.

Kérném hogy unatkozó fiatalok ne tippelgessenek köszi

2018. ápr. 13. 22:45
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

sajnos igen....a gyertya biztosan hamarabb használódik.

én ennyit tudok.

úgy, hogy a motort ki kell dobni, úgy nem károsítja.

2018. ápr. 13. 23:08
 2/8 anonim ***** válasza:

Miért károsítaná?

Ha tudod a motor működését, akkor magad is rájössz.

2018. ápr. 14. 05:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Én 8 évig jártam gázzal, de nem tapasztaltam ennek hátrányát.

Igaz, olyanról nem tudok, hogy valaki kizárólag gázzal jár. A mai benzin- gázüzemű autók már automatikusan váltanak benzinről gázra. Hidegindítás benzinnel történik, majd bizonyos hőmérséklet elérése után vált át gázra.

Régen ezt manuálisan kellett kapcsolgatni. Télen gázzal nehezen, vagy egyáltalán nem indult, ezért van erre szükség.

2018. ápr. 14. 06:35
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2018. ápr. 14. 08:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Miért kéne benzinnel járni néha ? A benzin nem kenőanyag hanem higitoszer ergo nem kell a motornak.
2018. ápr. 14. 09:58
 6/8 anonim ***** válasza:

#5: A jó benzin kenőanyag is egyben.

Nekem egy régebbi, 1975-ös gyártású autóm van, amibe 3 éve szereltettem bele a gázos rendszert. Ott azt mondták, hogy induláskor (főleg télen) benzinnel érdemes indítani, mert gázzal nehezebb lesz. És ez tényleg így van. Valamint, hogy a gáznak rosszabb a kenése, ami az élettartamot be fogja folyásolni, de normális használat mellett még így is több százezreket el mennek az autók.

2018. ápr. 14. 12:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem 3 ismerősöm is megszívta hosszú távon a gázzal de nem akarlak lebeszélni. Mondjuk én azon az állásponton vagyok aki ennyire akar spórolni az ne vegyen autót. Sőt 1 ismerősömnek fel is robbant a kocsija a gáz miatt, tudok linkelni videót is róla...
2018. ápr. 14. 12:21
 8/8 A kérdező kommentje:

Nemigen a spórolás a célom,hisz 4.3-as V8,benzin+gáz...

Csak sokmindent hall az ember,mondom hátha belebotlok itt egy szakiba...

2018. ápr. 14. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!