Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jobbkormányos autóból át...

Jobbkormányos autóból át lehet szereltetni a kormányt bal oldalra?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor ez többe kerülne, mintha rögtön rendes kormányost vennék?

2018. ápr. 7. 11:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez sokkal sokkal többe kerülne.... akármilyen autóról is van szó abszolút nem érné meg a bulit mert olyan durva különbség nincs a jobb és bal kormányos között árba
2018. ápr. 7. 11:12
 2/8 A kérdező kommentje:

Koszonom. Valahogy sejtettem.

Csak talaltam egy hirdetest, nagyon szep Skoda Superb , kb 500 ezerert... csak jobbkormanyos.

A rendes kormanyosokbol pedig a legolcsobb is kb 1 millional kezdodik. A 2001-2002 evjaratuak.

2018. ápr. 7. 11:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Pontosan ez az oka a nagy árkülönbségnek.
2018. ápr. 7. 11:43
 4/8 anonim ***** válasza:
Felejtős.
2018. ápr. 7. 12:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Egy idő után meg lehet szokni,hogy nekünk rossz oldalon vannak a dolgok... nekem 2-3 hétig tartott csak azt megszokni,hogy nem jobb kézzel hanem bal kézzel húzom be a kézifikét ,mindig a jobbal akartam aztán hiába kerestem ott :D mondjuk az autómba csak a kézifék van nekem rossz helyen. De aztán szépen megszoktam,nincs vele gond
2018. ápr. 7. 12:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem az a probléma a jobb kormányos autóval, hogy bal kézzel kell sebességet váltani, hanem az,hogy fokozottan veszélyes az előzés.

Autópályán nem gond, de egy forgalmas kétirányú úton az anyósülésből lehet azt látni, amit a vezetőnek látni kellene a biztonságos előzéshez.

Mellesleg a jobb kormányos autók úgy vannak beállítva, hogy az út menetirány szerinti bal oldalán közlekednek, jobb oldalon ül a vehető, ennek megfelelöen világítanak a fényszórók, mozog az ablaktörlő... nem csupán a kormányt, pedálokat kellene átszerelni.

Műszerfal csere, kormány, pedálok átszerelése, világítás beállitása, ablaktörlő ...

2018. ápr. 7. 15:48
 7/8 A kérdező kommentje:
Koszonom !
2018. ápr. 7. 16:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Mint ahogy a 6-os írta, kifejezetten balesetveszélyes a jobbkormányos kocsi itthon, a kontinensen, Európában.

Nem is értem, hogy hogy adhatnak ki magyar műszaki engedélyt jobb kormányos autóra? Ha rajtam múlna magyar papírokkal csak balkormányos kocsi kaphatna forgalmi engedélyt.

Nem 1 baleset volt már emiatt. :(

A kérdésre a válasz: anyagilag nem érné meg átszerelteteni.

2018. ápr. 7. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!