Jobbkormányos autóból át lehet szereltetni a kormányt bal oldalra?
Koszonom. Valahogy sejtettem.
Csak talaltam egy hirdetest, nagyon szep Skoda Superb , kb 500 ezerert... csak jobbkormanyos.
A rendes kormanyosokbol pedig a legolcsobb is kb 1 millional kezdodik. A 2001-2002 evjaratuak.
Nem az a probléma a jobb kormányos autóval, hogy bal kézzel kell sebességet váltani, hanem az,hogy fokozottan veszélyes az előzés.
Autópályán nem gond, de egy forgalmas kétirányú úton az anyósülésből lehet azt látni, amit a vezetőnek látni kellene a biztonságos előzéshez.
Mellesleg a jobb kormányos autók úgy vannak beállítva, hogy az út menetirány szerinti bal oldalán közlekednek, jobb oldalon ül a vehető, ennek megfelelöen világítanak a fényszórók, mozog az ablaktörlő... nem csupán a kormányt, pedálokat kellene átszerelni.
Műszerfal csere, kormány, pedálok átszerelése, világítás beállitása, ablaktörlő ...
Mint ahogy a 6-os írta, kifejezetten balesetveszélyes a jobbkormányos kocsi itthon, a kontinensen, Európában.
Nem is értem, hogy hogy adhatnak ki magyar műszaki engedélyt jobb kormányos autóra? Ha rajtam múlna magyar papírokkal csak balkormányos kocsi kaphatna forgalmi engedélyt.
Nem 1 baleset volt már emiatt. :(
A kérdésre a válasz: anyagilag nem érné meg átszerelteteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!