Ha olajcseréhez én viszem a dolgokat /olaj + olajszűrő + légszűrő/, maszek szerelő mennyiért csinálja meg? Suzuki Swift Sedan 1.3 16V 2003-as
Meg tudnám csinálni itthon is, de aknám sajnos nincs, egy vödör meg szerintem nem férne be emelés nélkül az autó alá.
Pollenszűrőt + benzinszűrőt + leeresztőcsavart is kell-e cserélni vagy ezek nem annyira fontosak?
Az olaj Eneos 10W40 lenne, ez gondolom, oké. Esetleg valaki javasol valami mást?
+ az érdekelne még, hogy ha egy általános állapotfelméréssel is megtoldom az olajcserét /leginkább a vezérlésre, hogy azt esetleg cserélni kell-e, de egyéb más is/, akkor az még hozzá jön, vagy sok autószerelő ingyen átnézi a kocsit?
Köszi a válaszokat előre is!
Ingyen nem csinálnak állapotfelmérést.
Amúgy meg egy fektetett kanna oldalát kivágod, vagy valami "lavor" szerű edényt aláteszel, és máris nem kell megemelni a kocsit.
Igen, erre gondoltam én is, hogy valami alacsonyabb falú, de széltében/hosszában nagyobb, tálcaszerű edényt alátenni, de sajnos ilyenem sincs itthon. :(
Pár ezer forintot nem sajnálnék rá kiadni, hogy megcsinálja nekem, de azért nem mindegy, hogy ha én viszem a szűrőket + olajat, akkor is elkér mondjuk egy 10-est vagy megelégszik mondjuk 2-3 ezer forinttal...
Barátom,Te a 80'-as évekből csöppentél ide?
Lehet hogy a szomszéd leszázalékolt,ámde mindenhez értő Józsibácsi megcsinálja neked egy kanna borért,de egy elfoglalt autószerelő 10-et minimum elkér..
-egyébként a vezérlés állapotát senki meg nem mondja neked,ezért találták ki a csereperiódusokat..
ha elviszed egy szerelőhöz, akkor ne azzal kezd, hogy ...-"megtudnám én is csinálni, csak..."- mert rögtön a dupláját kéri..
mindenki meg tudná csinálni, csak...ezt a csakot kell megfizetni.
Nem találkoztam még a 20 éves autós pályafutásom alatt olyan szerelővel, akihez alkatrészt lehetett volna vinni!
Bolond lenne lemondani a 40 % kedvezményéről!
Ha ennyire spórolós vagy csináld magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!