Motorolaj csere után az autóm ereszti az olajat észrevehetően. Pénteken volt a csere, olajszűrő és légszűrő is új lett. Eneos 5w30 olaj került bele. Részletek lent. Mi lehet a baj?
Honda HR-V 2002, 1.6 benzin, 4x4, VTEC motor.
Eddig soha nem észleltem az autó alatt olajtócsát. De a minap 2 órát álltam az út szélén, és kb 5 cm-es tócsa lett az úton.
Másfél napig állt udvarban, és a föld határozottan fekete letta egy foltban.
Egyedül a főtengely szimmeringről van tudomásom, hogy elöregedett, de onnan csak épphogy szivárog.
Vagy az olajleeresztőt vagy az olajszűrőt nem húzták meg rendesen.
Mondjuk ha belekukkantanál, azért az olajfolyást észrevenni... :D
Mint már írták: olajszűrő vagy leeresztő.
Amit viszont nem értek, hogy hogy a bánatban lett már fekete az olaj? Pénteken volt a csere...
Eddig nézegettem nem látni felülről semmi szivárgást, utána aláfényképeztem, az olajteknő oldala olajos. Ma alárakok szerintem valami nagyobb papirt, aztán nagyjából kiderül , hogy honnan jön.
De amúgy nagyon folyik, szerelőm a nìvó felső határáig töltötte, most majdnem a 2 között van félúton. Szerintem valami edényt is rakok alá, nem lenne jó, ha péntekig elfolyna mind, csak akkor tudok hazamenni.
Ma voltam szervízben, az olajszűrő volt inkompatibilis. Most megfelelő került rá,szerintük most megszűnik a folyás.
Most este lementem megnézni a kocsit, ismét tócsák vannak az aszfalton. Ez utólagos lefolyás az alkatrészekről, + ami a szűrőcserekor kicsordult, vagy esetleg még mindig ereszt az olajam? Milyen tömìtések vannak arra?
Drága jó Istenem milyen szerelők(!!) vannak.
Nem jó szűrőt tesz a kocsiba?
Azt nem tartom valószínűnek hogy annyi került volna az alkatrészekre hogy még onnan csöpögne le, gondolom pár km-t mentél utána.
De a kérdés még mindig adott, hogy a francba fekete az olajad pénteki csere után? Ez egy benzines verda öcsém. Nekem még nem fekete és van kb 6ezer km az olajban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!