Hogyan tudom megbecsülni hogy meddig hasznalhato az akkumulator az autoban ha nincs rajta semmilyen gyartasi szam vagy ev?
16 eves volt az auto amikor megvettem, az akkumlatort lemeregettek a szemem elött es a meresek azt mutattak minden okay. Azota eltelt 2 ev, de semmi gyartasi szam vagy ev nem olvashato le az akku oldalan (talan lekopott vagy nem tudom).
Meg tudom becsülni valahogy meddig jo az akku anelkül hogy fizetnek egy szerelönek hogy lemeregesse?
Mint írták, bármikor előfordulhat hogy zárlatos lesz minden előjel nélkül, hiába méregeted.
2fékeképpen mehet tönkre. Vagy előjel nélkül amire nem tudsz készülni, vagy fokozatosan. Ha fokozatosan, reggelente már nyöszörögve teker akkor cseréld ki.
Tehát ha reggel jól indul akkor ne szenvedj annyit, ülj bele és menjél.
@Beviz Elek
Ha reggelente nyöszörög, annak csak az egyik lehetséges oka hogy döglődik az akku, igaz a valószínűbb.
Lehet csak le van merülve, mert több áramat vettél ki belőle, mint beletöltöttél. Az első teendő alaposan feltölteni, 24 órán keresztül. Ha néhány napon (héten) belül nem kezd el ismét nyöszörögni, probléma megoldva. Ha igen, ellenőriztetni kell a töltést. Ha rendben van, akkor jött el az ideje az akkucserének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!