A kanyarkövető (valahogy így hívják) lámpának van valami értelme?
Amikor ezek az újabb kocsik kanyarodnak,alul az egyik ködlámpa világít.
Nem tudom ki találta ki,de ekkora nevetséges egy szánalmas extrát,vagy minek mondható idiótaságot ritkán láttam még.
Már lassan a vakok,bénák,mindenki vezethet,mert már nem kell tudni se tolatni,se beparkolni,stb.
Van, sokkal jobban belátod a kanyart, biztonságosabb.
Szal nem tudom mit tartasz szánalmasnak.
Hát nem tudom te mit láttál, én olyan kanyar követő optikás járgányban ültem ami pontosan a kanyarodó utat világította meg és hasznos jószágnak ítéltem.
Nem akarok márkát reklámozni ez egy német konszern szlovák eredetű márkájának autója volt.
Hát te se nagyon vezethettél még vidéki magyar mellékutakon - ott ez a funkció komoly vadkároktól mentheti meg az embert, ha idejében észreveszi a kiugrani készülő rókát/nyulat/fácánt, de bizony az emberéletet is óvja.
Egyébként Citroen találmány, ők már fél évszázada is használták: https://www.youtube.com/watch?v=BchkRrmmB0g
A kanyarkövető fényszórónak van értelme.
Az olcsóbb autók ködlámpa-villogtatása (amit te is láttál) viszont tényleg szánalmas vicc kategória.
Ez a felkapcsol a ködlámpa minden apró kormánymozdulatnál szerintem is vicces, sőt, nemhogy vicces, hanem kimondottan idegesítő szerintem, és biztos az izzókat is fogyasztja rendesen a ködlámpánál (állandó fel-le kapcsolás). Az a durva, hogy egészen drága autóknál is előfordul.
Viszot az igényes kanyarkövető lámpa, ami be van rendesen építve, az hasznos.
Ha tényleg a ködfényszóró kapcsol fel, annak nem sok értelme van. Az ugyanis alacsonyan előrefelé világít, kanyarodásnál meg nem arra mész.
De én láttam olyat is, hogy ködlámpának tűnt a fényforrás, de nem az volt. A ködlámpa fészkében oldalt ült egy izzó, annak a fényét pedig a tükör a hossztengelyre majdnem derékszögben vetítette befelé a kanyarba. Na, az már szépen bevilágított a sarok mögé is. Igaz, szemből majdnem pontosan ugyanúgy nézett ki, mintha a ködfényszóró világítanak.
"Már lassan a vakok,bénák,mindenki vezethet,mert már nem kell tudni se tolatni,se beparkolni,stb"
Ez van sajnos. Pedig itten a gyakorikérdéseken minden profi hatvankettőbe' tanút vezetni kormányváltós IFÁ-n, nyáron is téli gumikkal, de mondjuk nekik a vizsga csak formaság vót, mer' előtte mán úgy hajtották pappír néékű a nyóctengejes KAMAZ-t. Csak gyöttek ezek az új szabályok, osztán mos' mán az is kaphat jogosítványt, aki tolatásnál hátrafordul, meg mán szervóval is levizsgázik az ótó.
nekem kapcsolgatós van.
sötétben bekanyarodáskor, meg kivilágítatlan körforgalomban baromi hasznos leszarom hogy eszi az izzót, az index is eszi bazz, mégis használom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!