Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudom kivedeni hogy...

Hogyan tudom kivedeni hogy atverejenk egy hasznalt auto vetelekor a müszaki vizsgaval?

Figyelt kérdés

Akarok venni otthon Magyarorszagon egy autot aztan kihozni Nemetorszagba ahol elek. Nemetorszag ezen a reszen, ahol elek nem vagyok hajlando autot venni, mert amint meglatjak, hogy külfödi vagyok egyböl atvernek mindennel ami el es mozog es azzal is ami nem el es nem mozog.

Emiatt otthon akarok autot venni es kohozni ide. A problema:

Fel ev utan itt Nemetorszagban regisztralni kell az autot amihez nemet müszaki vizsga kell. Ha elözöleg a magyar müszaki vizsgan atvernek es csak egy papirt adnak a sikeresen vizsgarol, miközben az auto nem is volt vizsgan, akkor a jarmü fennakad majd fel ev mulva a szigorubb nemet müszaki vizsgan, a nemet javitasi költsegek pedig olyan dragak, hogy nem lesz ertelme kifizetni.

En pedig az idegtöl kiugrok az ablakon. A kerdes:

Hogy vedhetem ki 100%-osan, hogy otthon atverjenek a müszaki vizsgaval?

2018. márc. 20. 09:53
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Tizes,

De ehhez olyan szerelö kell aki leehetö minimum legnagyon jo haverom vagy inkabb batyam, rokonom, nemde?

Ha szerelö ranez az autora azt mondja minden oke, miközben minden sz@r, eleteszi a penzem es egy jot röhög rajtam, az nem lenne olyan jo....

2018. márc. 20. 10:31
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Nagyobb az esélyed, hogy itthon vernek át a németből behozott autóval.

Mire a határra ér, negfelezödik a futásteljesitménye, mira a vevő nevére kerül au eladó még a jó minőségű abroncsot is lecserélheti kopott gumira, stb.

Alapból lényegesen drágábbak, mint a kinti áruk volt, plusz költség a papirozás itt, és ott is ... ezzek önként átvered magadat, de rendesen.

Németországban kell autót venned, ha úgy tetszik egy másik tartományban.

2018. márc. 20. 10:37
 13/23 anonim ***** válasza:

Keresni kell egy autószerelő ismerőst, ismerős ismerősét vagy bárkit, aki segít.

De egyébként én is inkább Németországon belül keresgélnék autókat. Inkább ott utazgatnék, mint itthon utána járkálni.

Habár ez nem ide tartozik, de ha hosszútávra tervezel kint élni, be kell illeszkedni a közösségbe, alkalmazkodni a társadalmi szokásokhoz, normákhoz...amihez ez is hozzá tartozik.

Ha mégis Magyarországról vinnél autót, szerinted egy kinti szervizelés, vizsgáztatás esetében nincs ott a lehetőség az átvágásra?

Nem hinném, hogy minden kereskedő rasszista lenne Németországban.

2018. márc. 20. 11:21
 14/23 A kérdező kommentje:

Alexancsi:

Szaszorszag keleti rezsen vagyok, mert itt talaltam melot, eza köztudottan legfajgyülölöbb resze az orszagnak, a szelsöjobbos AFD itt míndent megnyert a valasztasokon. A beilleszekedes megoldhato, de az ha kereskedök at akarnak verni azzal uyg lehet együttelni ha nem vasarolok töle. Nem mindegyik rasszista, de eleg böven ha a 80%-uk at akar verni emiatt es ahoyg irtabb nyugatabbra jobb a helyzet.

A nemet müszaki vizsgan sokkal kisebb az eselye az atversnek mint nalunk, mert mindig hatosagi ellenör ellenörzi elvileg az autot a vizsgan aki elevielg nem lehet haverja a neppernek, nem tudja a nepper elöre ki ellenörzi majd az autot. Persze kikapuk biztos vannak, de sokkal nehezebb csalni mint otthon nalunk.

2018. márc. 20. 11:37
 15/23 anonim ***** válasza:
Németországon belül kellene 250 kilométert autoznod állítás szerint hogy kikerülj a "rasszista zónából" amit nem akarsz mert hogy sokat kell utazni. Viszont Magyarországra hazajönnél ami tegyük fel 1000 km, hogy itt vegyél autót plusz még a németországi papírozás meg egyéb szopás. Nem egyszerűbb 250 kilométert menni mint 1000-et?
2018. márc. 20. 11:54
 16/23 anonim ***** válasza:

Ha egyszer mindenképp német műszaki vizsga kell, miért itthonról akarod vinni az autót?!

Használt autóra meg költeni kell! Bőven.

2018. márc. 20. 12:03
 17/23 A kérdező kommentje:

15-ös:

Evente egyszer-ketszer haza kell jarogatnom mindenkeppen es gondoltam egyuttal összekötöm ezt egy autovetellel valahol otthon. De ahogy sokan irjatok, lehet itt kellene inkabb boldogulni kinn.

2018. márc. 20. 12:08
 18/23 anonim ***** válasza:

Nincsenek ott magyar közösségek, ahol tapasztalatokat osztanak meg vagy összejárnak - esetleg?

Facebook csoportok, amik Németországban élő magyarokról szólnak, esetleg ilyen témában is jártasak? Inkább utaznék országon belül keveset, mint Magyarországra 2x annyit.

2018. márc. 20. 12:16
 19/23 anonim ***** válasza:
Nem mindegy hogy hol vernek át?
2018. márc. 20. 13:52
 20/23 anonim ***** válasza:

Vegyél németben: olcsóbb, van rajta német műszaki...

Amúgy használt autóval mindenképp megszívhatod és ez még csak nem is csak átverés kérdése: nekem is mielőtt műszakira vittem a kocsimat szervizeltetnem kellett: új gumik, izzócsere, fékeket beállíttatni...

Ha biztosra akarsz menni vegyél újat.

2018. márc. 20. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!