Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért fikázzák sokan a Mustangot?

Miért fikázzák sokan a Mustangot?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom vagy hallom, hogy tul sokat fogyaszt, pedig nem fogyaszt tobbet a hasonlo teljesitmenyu BMW-knel vagy Audiknal.

Azt is mondjak, hogy nem olyan kenyelmes, mint egy BMW, de egy ilyen alacsony aron kaphato sportautotol nem varhatunk el mindent.

Azzal is ervelnek, hogy 5000cm3-bol a BMW kihozott volna vagy 700 loerot (turboval, meg hasonlokkal), de szerintem a Mustangnak az az egyszeru motor a lenyege, ami benne van. Ez adja a hangjat es nincs is ami elromoljon, hosszu tavon sem kel javitgatni.

Emellett szerintem ez egy hangulatos auto - megis csak legendas - es a kulleme is vonzo.

Mit gondoltok?

2018. márc. 17. 10:39
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Igen, nyilván, de ha majd autózni fogsz te is, rájössz, hogy nemcsak az erő és a "hangulat" számít.

Persze itt is el kell különíteni, hogy akkor most miről is beszélünk? Mert egy 60-as évek végebeli Mustang az tényleg hatalmas buli, ott nem számít semmi anyag, az tényleg egy életérzés. Viszont ha a fiatal Mustangokról beszélünk, akkor ott igenis elvárás lenne a megfelelő anyagminőség, és mint írtam, nemcsak ezzel van a baj, hanem a futóművel és a fékkel is. Ami nagyon fontos lenne egy ilyen autónál.

2018. márc. 17. 22:34
 22/29 A kérdező kommentje:

Azt hittem, hogy a futómű, meg a fék, már nem téma, ugyanis a 14-es írta, hogy az új Mustangban ezeket már kijavították.

[link]

Ebben a cikkben is leírják egyébként, hogy új a futómű és meglepően jó.

Egyébként mi volt a baj korábban a fékkel? Erről nem találok semmi információt.

2018. márc. 17. 23:22
 23/29 A kérdező kommentje:

[link]

Nem muszáj elolvasni, ez van benne:

A fék viszont nagyon harap, a V8-ason hatdugattyús Brembo nyergek vannak elöl 380 milliméteres tárcsával (34 mm széles).

Egyébként az egész cikkben élvezettel ír a Mustangról. Én elhiszem, hogy dugóban araszoláskor nem a lóerő és a hangulat a lényeg, de egy hosszabb városon kívüli utazáskor szívesen hallgat az ember egy ilyen motort és szívesen használja ki az erejét. Főleg mi, európaiak, akiknek eddig elérhetetlen volt ez az autó és most 50 év után itt van, jobb formában, mint valaha.

Csak kíváncsiságból, akkor te milyen autót preferálnál helyette?

2018. márc. 17. 23:36
 24/29 anonim ***** válasza:
A fékkel az volt a baj hogy ~ egy golf alól szedték, csak itt 2tonnát kellett volna megállítani. Futómű pedig a régi eléggé múltszázadi megoldás volt. Viszont az új mustang mivel euro6-os így megvétel után ~ egy kipufogórendszer upgrade kell hogy jó hangja legyen.
2018. márc. 18. 09:13
 25/29 A kérdező kommentje:
Értem. De az új Mustangot bárki kipróbálta (értsd: Totalcar, hasonlók), mindenki fantasztikus véleménnyel volt róla, ez azért elmond valamit, nem?
2018. márc. 18. 11:13
 26/29 anonim ***** válasza:

Én nem nagyon erőlködök tovább, mert te úgyis eldöntötted, hogy csak a Mustang a jó, és kész.

De azért elmondom: a Mustang nem egy jó autó. Viszont amit tud, azt nagyon parádésan adja elő, ezért szeretik a tesztelők is. Szóval élvezetes vele menni, de egy hasonló erejű német agyonveri menetteljesítményben. Viszont a német (különösen az Audik) túl sterilek, nem élvezetes menni velük (viszont nagyon kényelmesek, és körülölel az egész autó). Ja és mondom megint, technikailag más dimenzió mondjuk egy Audi S5, mint a Mustang.

Aztán hogy kinek mire van szüksége, eldönti saját maga. Igen, a Mustang még így is kiváló ár-érték arányú autó, mert nagyon olcsó más hasonló erejű autókhoz képest, ezért is kezdett el így terjedni Európában. És kár tagadni, tényleg nagyon kellemes jelenség a sok szürke egyenautó között, ki lehet tűnni vele, mai napig szép ez a Mustang forma. Szóval kedves kérdező, mivel te bele vagy habarodva ebbe az autóba, nyugodtan vegyél ilyet, nem fogsz vele rosszul járni, sőt. De majd el kell fogadd, hogy sokkal jobb autók is lesznek tőled az utakon.

2018. márc. 18. 15:12
 27/29 A kérdező kommentje:
Direkt visszanéztem, én egy szóval sem mondtam, hogy csak ez a jó autó. Csak annyit mondtam, hogy olcsó és nagyon élvezetes. Attól még más autók is lehetnek jók, csak ilyen teljesítménnyel azok mind sokkal drágábbak.
2018. márc. 18. 15:58
 28/29 anonim válasza:

Előrebocsátom, hogy egy 2015 ős Mustangom van, aminek erős a motorja, jó a futóműve és van alatta fék is rendesen.

Amiért mások fikázhatják:

- savanyú a szőlő

- mások ( olyan aki még nem vezette, vagy neki nem jött be) véleményét tolmácsolják

- egyszerűen nem jön be nekik, és másnak sem lehet más véleménye, mert csak

- mindenhez IS értenek, és csak a saját vélemény számít

- fentiek tetszőlegesen összeválogatva :-)

2018. márc. 27. 23:17
 29/29 anonim ***** válasza:
#28 "Amiért mások fikázhatják: " Az hogy a jelenlegi generáció az első olyan mustang ami "jó"...
2018. márc. 28. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!