Bencevagyok94 kérdése:
Rövid távokon lehet. E használni golf 5 pd tdi autot?
Figyelt kérdés
12 kmre járok dolgozni és szeretném kérdezni.h az az auto lenne -e tökéletes ,h nem .e basznodna el a sok rövid távok miatt max hétvégénte járnék vele 50-100 km -es távokat is kirándulni néha többet .2018. márc. 11. 16:41
1/4 anonim válasza:
Nem tiltja senki, hogy rövid távokon használd.
Más kérdés, hogy jót nem tesz a motornak a hideg-használat.
Senki nem látnok, hogy előre megmondja, mikor és mi romlik majd el az autóban.
Használt dízel esetében megtudod mondani, hogy azt miképpen használták az évek során?
Autópályán, vagy rövid városi utakon ment bele az az x kilométer ( meg esetleg a többi, amit az óra nem mutat)?
2/4 anonim válasza:
Ha normálisan használod semmi baja nem lesz. Fölösleges plusz köröket menni vele hétvégente ha nem nagypapa üzemmódban hajtod.
3/4 anonim válasza:
Persze, miért ne lehetne? Semmi baja nem lesz tőle.
4/4 anonim válasza:
Felesleges aggódás. Személyes példa: Peugeot 2000 HDI, 1.5 km-re megyek minden nap vele csak. Semmi baja. Esetleg annyi, hogyha kimegyek vele hosszabb távra, kicsit füstöl eleinte a berakodott koromtól. Az autós tudorok nagyon paráznak mindenfélétől. Egy másik példa: ma már ott tart a a tudomány, hogy a fékfolyadékot évente, kétévente cserélni kell. 37 éve vezetek, még soha, egyetlen kocsimon sem cseréltem a fékfolyadékot és soha semmilyen korrodálás, fékgyengeség nem lépett fel. Viszont az autós tudorok ellenében minden kocsimat melegítem elindulás előtt. Példák: Opel Combo 1,7D, 440.000 km-rel adtam el, füstölés nélkül, pöccre indulva bármilyen időben. Másik példa: Opel Omage 2.5 TDS (a rettegett), 280e-rel ment el hibátlanul. Most Peugeot 407-et hajtom, hidegen nem taposom neki, mindig melegszik 1-2 percet, semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!