Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóvásárlásnál racionális...

Autóvásárlásnál racionális döntés, vagy egy "álom? "?

Figyelt kérdés

Gyerekkorom óta rendkívüli mód rajongok a BMW márkáért.Soha senkinek nem volt a családban, sem régi sem új.

Jelenleg Volkswagenem van, nincs vele különösebb baj, megbízható, de már régi,csere érett.

Most lenne pénzem egy 15 év körüli BMW-re, és bár az életkor nem érdekel, de tudom,hogy ennyi pénzből pl sokkal megbízhatóbb, és fiatalabb Volkswagent lehetne venni.(és még sok más kevésbé szervizigényes,olcsón fenntartható márkát)

Rengeteg információm van a BMW-kről, bár ez mind lexikális tudás, ha gyakorlatban nem is, de fejben annál többet tudok róluk.

Viszont félek megvenni egy ilyen autót.

A különböző fórumokat évek óta olvasom, látom,hogy kinek mennyi minden baja van az autójával, sokan köpnek a BMW-re amit egyrészt sok tahó tulajdonos miatt érdemelt ki a márka.

Na, én ebbe sem tartozok bele, és soha nem is akarok.

Nézem a hirdetéseket, eldöntöm,hogy BMW-t veszek, stresszelek,hogy jaj de mennyi baja lesz, milyen költségeim lesznek.

Aztán úgy döntök,hogy más márkát veszek, egy racionálisabb döntést hozok.

Ekkor pedig újra rettegés fog el,hogy megbánom, és egy olyan autóval kell járnom, amit nem szeretek,amiben nem érzem jól magam, amire nem nézek vissza a parkolóban.

Nem arról van szó,hogy nincs pénzem szervizre, csupán arról,hogy nem erre akarom elkölteni a pénzem (már ha nem muszáj).

Nyilván bármilyen használt autót veszek a kockázat benne van, de lássuk be,hogy egy valamikor prémium autónál erre több az esély.

A kérdés,hogy aki volt hasonló helyzetben mit választott?Mit javasoltok nekem?

2018. márc. 10. 20:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen jó elgondolás és megfontoltságra utal, hogy nem költi el minden vagyonát egy autóra vagy még többet!

Ezek után a racionális döntés lenne az ideális, de néha engedni kell az álmoknak is.

Én jelenleg a 3. autómat gyötröm. Az első egy gazdaságosan fenntartható járgány volt. A 2. az álmom, igaz nekem ez a Volvot jelentette, akkoriban kb 1 évi fizetésemért vettem, minden vagyonomat feláldozva, majd négy év alatt sikerült ráköltenem az árát még 2x!! És 2 éve ismét meghoztam a racionális döntést max 3-6 havi nettómba kerülhet az autó, Jó legyen az alkatrész ellátása és persze olcsó, de ne legyen túl puritán sem. Na így jutottam el a Golf IV Faceliftes példányaihoz. Fél évig vadásztam rá mire megvettem. :)Nem érdekelt mibe fog kerülni csak jó legyen, És nem bántam meg! Eleinte nem is tetszett mag az autó... a Volvohoz képest olyan volt mintha egy Trabantba ülnék, de egy félévvel később már imádtam és még sokáig meg is marad :) Az imádat pedig a megbízhatósága és az alacsony fenntartási költségeiből ered.

2018. márc. 11. 07:10
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mindent elolvastam, és végig gondoltam amit írtatok.

Nem kötekedésből, csupán egy pár kérdés.Aki totálisan ellenzi a BMW-t, mint olyat annak volt már BMW-je?Illetve ha 15 éves az autó az nem jó.A tiétek mennyi idős?

Továbbá még azt szeretném megkérdezni,hogy szeretitek e azt az autót amivel jártok, vagy csak eszközként tekintetek rá ami elvisz A-ból B-be?

2018. márc. 11. 10:24
 13/15 anonim ***** válasza:

3 és 8 válaszoló vagyok.

Gondolom kiderült, hogy imádom a kocsimat... ezt nem is firtatnám tovább, ha érdekel AMTS-en megnézed

Nem volt BMW-m, volt pár BMW ami tetszett és vásárlás előtt körbejártam a témát én is, pl. E92, 1-es coupe stb, de mindig oda jutottam, hogy irreálisan drága fenntartani, annyival nem ad többet, ráadásul azok a hajtásláncok, amik nekem kellettek volna, pont a legproblémásabbak között vannak. Hiába állítja a BMW-sek töbsége, hogy a hátsókerék az egy életérzés stb stb. Napi szinten, közlekedés közben nincs jelentősége, nem érzed, nem ad pluszt, pályanapra meg szökőévente járok...

Max egy 850 CSi-t tartanék harmadik autónak, ha lenne rá keret és hely a tároláshoz, meg nekem nem hiányzik a BMW-sek negatív megítélése...

Szóval én alapból nem vennék, de ha neked annyira vágyálom a BMW, mint nekem a VW-em, akkor vedd meg, úgy tűnik utánajártál, megengedheted magadnak, akkor élvezd, ne akkor keseregj, amikor 3 gyerekkel egyterűvel tötymörögsz, hogy anno miért nem lépted meg...

2018. márc. 11. 10:36
 14/15 anonim ***** válasza:

11-es vagyok.

2003/01-i a Golf 1.9 PD, 2016 június körül vettem 1150000-ért. kb 4 havi nettó fizumba fájt (azóta munkahelyet váltottam és többet keresek.)

Én csak használati tárgyként tekintek rá, de fenntartom a tökéletes állapotát! Ha pedig ránézek legyen szép közelről is, emiatt kapott 17-es gyári méretű felniket, tegnap fel is raktam már jó idő lesz remélem :).

Engem nem érdekel a kora, kb fél éve gondoltam arra, hogy eladom és veszek egy Új Megane 1.5 DCI-t lízingelve( néztem több típust ez jött be a legjobban). Viszont ez egy 6.5 milliós autó volt és nem éreztem annyival jobbnak, erőben és dinamikában pedig meg sem közelítette a mostanit :(

2018. márc. 11. 11:00
 15/15 A kérdező kommentje:

14-es

Sajnálom, véletlen negatívat nyomtam a válaszodra :(

2018. márc. 11. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!