Otthon meg letehet tanulni autót szerelni?
Arra gondoltam hogy veszek egy régebbi egyszerű felépítésű autót és azt szerelgetni mint pl:golf2,renault clio, punto stb
Az alapokat meg lehet így tanulni?
Csak úgy nekiesni, úgy nem fogsz tanulni.
YT-n sok mindent láthatsz, de az még mindig kevés.
Sok dolog, ismeret kell még hozzá.
Szerezz egy bármilyen autó javítási kézikönyvet, na ott le van írva minden, ábrákkal, mérésekkel tarkítva.
A dolog ugyan régebbi, de nekem megvan a Szamara szerelési utasítása, meghúzási nyomatékokkal, alkatrészek ellenőrzésével (pl. ha a hengerfejcsavar hosszabb 100,5-nél akkor megnyúlt, újra kell cseréni).
És ez csak egy példa....
Ami még érdekes: meg van a hengerenkénti befecskendezős ECU részletes, minden üzemállapotra történő működése, elemzése. Az elemek Bosch, szoftver GeneralMotors.
Nem egyszerű olvasmány, aki nem érti, 80 oldal..
De nagyon érdekes, részletes, némi betekintés, hogy mit-miért csinál.
Persze, régen is meg lehetett fénymásolt könyvekből, ma meg a youtube-on minden rajta van...
Azért nem árt ha néha elviszed egy tapasztaltabb rokonhoz/haverhoz aki segít elindulni.
Vannak alapdolgok (pl. hol/hogyan lehet egy autót biztonságosan megemelni) amit érdemesebb megkérdezni, mint kikísérletezni.
Persze vannak ismerőseim akik értenek hozzá
G astra gépkönyve megteszi?
Aki a youtube-ról szerel autót, és onnan van a tapasztalata, meg könyvből, az a tipikus fotelszerelő.
Okoskodni tud, de kíváncsi lennék, egy mozdíthatatlan 8-as csavart hogyan szed ki beletörés nélkül egy alu hengerfejből. Vagy szilenteket, meg mindenféle összegyógyult dolgokat hogyan szed szét.
Vannak nagyon alap dolgok, amiket csak az évek, meg a tapasztalat old meg.
Amúgy igen, kell venni valami bádogot, és azon szerelgetni.
Ha kicserélsz egyedül egy kuplungtárcsát, hogy utána nem ugrál a kuplungpedál felengedésnél, mondhatod, hogy szerelő lettél. :)
Miért nehéz egy csavar kicserélni?????
Itt kezdődik az autó szerelés?????
Kuplung???
Vezérlés???
Az semmi még..
Vezérléscsere sem bonyolult. Minden ponton ott van mit hova rakj.
Kuplung?
Az sem végitelet otthon sem.
Nincs aknád? Ásol egyet...
Tudod az igazi autószerelő ott kezdődik aki beállítja a ke-jetronicot....
Csavar hogy szeded ki? Mitő lenne nehéz?
Ha szétbarmolod a menetet. Van menetmetsző
Szedtél le öreg autóról kipufogót, hővédő lemezt, stb? :D
A kérdező világosan leírta, hogy az alapokat akarja megtanulni, erre itt mindenki vezérléssel, kuplunggal meg beszakadt csavarokkal jön.... most komolyan, nézzetek már magatokba, ezt kérdezte ?
Nem szakmám az autószerelés, de volt egy időszak az életemben, amikor kellett az autó, időm volt és pénzem nem, fogtam magam és az udvarom nekiálltam. Olajcsere, termosztát, hűtőtakarítás, kuplungbowden, tárcsafék - ezekkel kezdi az ember, és igen, meg lehet tanulni.
Ha ezek megvannak, akkor már a gömbcsukló, féltengely, legéscsillapító már nem akkora nagy lépés - de ezekhez már kell rendes szerszám és egy kis utánajárás.
Ezen a szintem már el tudod dönteni, szereted-e csinálni és van-e valamekkora affinitásod hozzá. Ha igen, akkor jöhet a vezérlés meg azok a dolgok, amiknél nem árt emlékezni melyik csavar honnét jött ki és milyen sorrendben - de ilyesmihez úgyis 2-3 év rutinnal a háta mögött fog neki az ember.
Meglehet, csak az a baj, hogy amit egy régi autón megtudsz csinálni otthon, annak 90%-át egy új autón célszerszámok és megfelelő típusismeret nélkül szinte kizárt.
Legegyszerűbb példa az olajcsere, bárki le tudja engedni meg beleönteni a motorba az előírt mennyiséget, viszont ha a számítógéphez nem fér hozzá, akkor veszett ügy a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!