Sanziii kérdése:
Elmagyarázná valaki?
Figyelt kérdés
Az alany egy 2002-s bmw e39 525D automata. Nagyon gőzöl bedolgozza a vizet, de csak hidegen okádja és fogy is a víz. Egr hőcserélője lyukadt ki vagy hengerfejtömités lehet szerintem.. Olajom nem vizes! A vizem se olajos! De 60km után 4 decit kell rátölteni. Tippek? Esetleg valaki leírná hogy működik ez az egr hőcserélő? Miért dolgozza be a vizet ha lyukas? Nem értem . Azt tudom hogy mi a dolga az EGR szelepnek. Köszi előre is ! Egr termosztát és sima termosztát már cserélve!2018. márc. 1. 17:44
1/8 anonim válasza:
Vízzel hűti a kipufogógázt, ezért ha lyukas, a hűtővíz belefolyik a kipufogógázba, ahonnan visszajut a motorba a visszavezetett kipufogógázzal. Termosztát csere nem jelent semmit, attól nem fogyna a víz. Azt nem tudom, hogy pontosan hogyan lehetne behatárolni, hogy EGR hűtő vagy hengerfej probléma. Annyira nem ismerem ezeket a motorokat, de egy jó szerelő biztos megoldja. Ha pl. lehetne nyomáspróbázni az EGR hűtőt, hamar kiderülne, hogy ott van-e a probléma.
2/8 A kérdező kommentje:
Ment a zöld! Köszönöm válaszod!
2018. márc. 1. 18:45
3/8 anonim válasza:
Simán hengerfejes az autód
1.9 Td passatom ugyanezt játszotta,9 repedést számoltunk a hengerfejen
4/8 A kérdező kommentje:
Ha hengerfejes lenne, akkor enné az olajat is, melegen is okádná a gőzt, olajos lenne a vizem, összedolgozná stb.
2018. márc. 4. 21:49
5/8 anonim válasza:
Nem biztos. Attól függ, hogy hol hibás a hengerfej vagy a tömítése.
6/8 anonim válasza:
Hallottál ezt-azt,alapvetően nem mondasz hülyeségeket,azonban nem minden esetben jár az általad felsorolt kísérőjelenségekkel a dolog.
Azt viszont nemértem,miért akarsz 2 nap alatt képzett autószerelővé válni,a vége úgyis az lesz hogy szerelőhöz fogod vinni,tehát tök feleslegesen húzod az időt!
7/8 A kérdező kommentje:
Csak megakarom érteni, mert volt aki le akart "húzni". Épp szerelőre várok amúgy, mivel jó szaki már 2 hete várok.. de ez van. Inkább várok minthogy valami sufnishoz vigyem megint.
2018. márc. 6. 19:17
8/8 A kérdező kommentje:
Hátha valaki hasonlóan járt mint én.
EGR hűtőm volt a rossz, ami nem olcsó dolog de nekem szerencsém volt mert volt nekünk egy e60-ba való EGR hűtő , csöveket kell hegeszteni, eddig így áll a dolog, most reménykedem hogy a hengerfej nem kapott sok vizet így nem kell sikoltatnom+ tömítés stb...
2018. márc. 21. 17:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!