Mit kell nézni/kérdezni egy motor megnézésénél?
Hali,
Motort szeretnék venni, a kérdésem az lenne, hogyha telefonon felhívom miket kérdezzek meg? Elég messze van tőlünk, és nem szeretnék potyára lemenni, továbbá ha ott vagyok akkor mikre kell figyelni? Nem nagyon értek hozzá, és az ismerőseim se nagyon :/ Honda cbr 250 et néztem ha számít, válaszokat előre is köszönöm
Szia! Ha most én vásárolnék elsőnek motort akkor elsőnek az eladóra figyelnék,miként beszél a motorról.
Kötelező kérdések:
Hol volt tárolva? Fűtött helység,utcán,kisbungi
Műszaki érvényesség.
Futott kilóméter. Kétszer is megkérdezni,hogy tényleg annyi-e. (A tekergetős bácsik miatt :) )
Magyar papírokkal rendelkezik-e.
Évjárat,típusadatok...
Hibák,eddigi javítások,szervízkönyv
Mire használta,meddig használta,esett-e vele.
Eldőlt-e.
kötelező szervíz: olajcsere,féktárcsa stb
Személyes megnézésnél.A motor külseje fontos,de nem meghatározó.A régebbi motoroknál akkor látszik,hogy jól van tartva ha nem rozsdásodik hanem patinásodik.A modern motoroknál,karcolásokat kell keresni,horpadásokat,olajfoltot,nem utolsó sorban sérülést a blokkon,meghajlott hűtőborda,megnyomott kipufogó.
Amit te kinéztél motort az elnyűhetetlen gép.Nem nagyon tudsz mellé fogni.
Némelyek azt csinálják, ha az eladó lakhelyén van ismerős, vagy rokon, azt megkérik nézze meg, csináljon egy-két fényképet, és küldje el mélben..
otthon nézegetheted, aztán dönthetsz. illetve mélben megkérdezed az eladót.
A telefonos érdeklődés igen karcsú, de próbáld meg. Esetleg kérd meg az eladót, küldjön képet.
Hogy mire kell figyelni, előttem leírták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!