Toyota Yaris vagy Volkswagen polo? 2000es évek eleji
Ha szívóbenzinről beszélünk ,mindkettő örökélet kb.
Ezek még olyan egyszerű dolgok voltak ,hogy tökmindegy.
Alapból Toyota felé billen ,de ezek még teljesen élhetőek voltak.
Nemrég volt egy ilyen kérdés, bemásolom onnan a válaszom:
Nekem 10 éve van egy 2003-as kereklámpás Polo-m, de van régóta a családban egy 2001-es Yaris is. A Yaris műszakilag megbízhatóbb, tudtommal azon semmilyen nagy javítás nem volt, a Polo-m sajnos 100 ezer km környékén átesett egy váltófelújításon, ami eléggé fájdalmas volt. Egyébként a Polo-nak se volt soha semmi komolyabb baja (illetve mégis, gyújtótrafót kellett cserélni), csak a karbantartásra kellett költenem. Ami viszont olcsóbbnak tűnik, mint a Yaris esetében, mert a kopó alkatrészek is jobb árban vannak. A Yaris már kezd rohadni itt-ott, a Polo még nem, pedig mindkettő utcán áll. Ami még a Polo mellett szól, hogy autópályán akár 150-160-nál sem érzed, ha nincs nagy szél, hogy le fog esni az útról, olyan, mintha egy nagyobb autót vezetnél. A Yaris 130 fölött azért kezd bizonytalanná válni a rokonom szerint. Viszont nekem a Polo 6,4, a rokonom Yarisa 5,8 litert ír átlagfogyasztásra (Polo 1,4, Yaris 1,3 benzin). Szóval nincs egyértelmű válasz, a Polo szerintem biztonságosabb és masszívabb, a Yaris pedig megbízhatóbb és gazdaságosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!