Első autónak hosszú távra kb 300. 000ft körül milyent vegyek, az alábbiak közül?
vagy mit ajánlanál?
Opel Corsa
Opel Omega
Toyota Yaris
Ford Fiesta
Ford mondeo
Skoda Fabia
Volkswagen Bora4
Daewoo Lanos
Mazda 323
Rover 420
Dacia Logan
Seat Cordoba
SEAT Ibiza
Hunday Accent
Mi az hogy hosszú távra? Hosszú évekre, vagy nagy távolságokra?
300000Ft körül sajnos nem kapsz már üzembiztos autót egyikben sem.
Ha komolyan hosszabb távokra akarod használni, jóval fiatalabb korú gépjárműben kell gondolkodni, nem ebben az árkategóriában.
Az árakat is nézted? Mert ezek közül szerintem nagyon sok nem fog beleférni ebbe a keretbe. Corsából egy B Corsa simán belefér, de pl. a Logan elég nehezen hiszem, hogy lenne normális állapotú 500alatt. És még a Corsa is necces, hogy nem-e lesz szétrohadva.
Aztán a Corsa, Yaris, Fiest, Fabia inkább kis autó, az Omega és Mondeo meg elég nagy hozzájuk képest. Jó lenne az igényeket tisztázni. A Daewoo Lanos az meg tisztára F Astra, csak egy kicsit más kivitelben. Meglep, hogy az Astra így nincs a listán.
Elég sok sebből vérzik ez így.
Ennyi pénzért idős autót kapsz( ami nem egyenlő a megbízhatatlansággal)
Inkább az állapota határozza meg azt hogy milyet veszel, egy motorcsere olcsóbb mint egy komolyabb lakatos munka.
Ajánlani nem tudok, meg kell nézni, menni kell vele.
Swifteket néztem én is, rohandnak, emellett egy mozgó koporsó és még népautó is, nem éreztem jól magam benne.
Corsa is hajlamos a rohadásra, ennyiért b corsa játszik csak, kissé vérszegénynek tűnnek, megbízhatóak bár képesek elég jó étvágyra szert tenni.
Fábiák is hajlamosak a korrózióra és az 54 lovas elég gyatra.
Yarist nem hiszem hogy kapsz ennyiért jó állapotút.
El kell menni megnézni, utána kell nézni a tipushibáknak, kérdezni kell sokat.
Ebben a kategóriában vettem és hála istennek kifogtam az aranyhalat, peugeot 106 1.1 formájában, egy éve hibátlan, vezetett szervízkönyvvel és egy rossz szavam se lehet a 4 literes átlagfogyasztáshoz.
Nem ilyet akartam de ennyi pénzért nem sok jobb volt a piacon akkor éppen.
Bármelyik autó tud szar is meg jó is lenni, törődni kell vele, olyat válassz amelyiket nem hanyagolták el eddig sem.
A felsoroltak közül sokat meg sem kapsz ennyi pénzért ( feltéve ha nem totálkáros vagy motorhibásat keresel ).
Swiftet mondanám én is. 300 ezerből más "értelmes" autót nem fogsz találni.
Suzuki Swift.
5 éve vettem 270ezerért. Sokat használom, gyakorlatilag alig kell rá költeni. Idén már 21 éves.
Jó a fogyasztása (5-6 liter), és nagyon olcsó hozzá inden alkatrész.
Mostanság már 200 alatt is vannak egész jó darabok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!