Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyibe kerül Németországból...

Mennyibe kerül Németországból behozni egy használt autót?

Figyelt kérdés

Egy Opel Corsa D 1.7 CDTI (125 LE) autóról lenne szó.

Pl ez: [link]

Itthon egy ilyen autó olyan 1,2m-1,3m-tól elérhető, viszont németbe már olyan 850 ért hozzá tud jutni az ember, és azért 400 ezer forint elég nagy különbség. De persze tudom hogy még erre rá jön egyéb költség is (mint regisztrációs adó, meg eredetvizsgálat stb.., meg hát ugye ki is kell érte menni, ami jelen esetben Drezda lenne.) Valaki esetleg megtudná nekem saccolni hogy mennyit kellene még ráköltenem a vételáron felül az autóra? És akkor egyúttal azt is megválaszolhatná hogy ha olcsóbbra is jön ki, de megéri-e behozni egyáltalán? Milyen egyéb problémák adódhatnak még és így tovább. Előre is köszönöm!

2018. febr. 24. 12:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Ismerős 6 éve csinálja , múltkor rákérdeztem . Lábon behozatala érdekes , a rendszámot le kell adni , anélkül meg csak tréler hozza . Aztán ott át kellene nézni egy műhelyben ami 3x 4x annyi mint nálunk , cserés dolgai is lehetnek . Leinformálás hivatalos dolgok stb . Ki és vissza út ott töltött 1-2 nap szintén költség . Bizonyos modelleket olaszoktól messze a tengertől érdemes behozni , ott se pára se útsózás nincs .
2018. febr. 24. 12:20
 2/3 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy belehet hozni a saját lábán, ún. export rendszámmal, ami vagy 50k. Azért gondolom ez így olcsóbb mint a tréler.
2018. febr. 24. 12:34
 3/3 anonim ***** válasza:
54%

ilyen árkategóriában kint sem fog az ember aranybányát szakítani, 11 éves dízelautó 130ezer km-rel...:D már eleve gyanús. ez pont az a nepperautó, amit 800ért behoznak, itthon pedig valami baleknak eladják 1,3-1,5ért keveset futott, megkímélt autóként :D

szóval én nem is feltétlenül a árkülönbség miatt, hanem egyáltalán ebben az árkategóriában ki se mennék autóért. maximum ha nagyon sok az időm meg sok potenciális autót meg akarnék nézni, és még ráadásul alaposan értek is hozzá.

valami 2-3 éves, ex-céges autóért érdemes lehet esetleg kimenni, amit ott helyben le is tudsz informálni, csak persze az már inkább ez a 3-4 milliós kategória vagy afelett.

2018. febr. 24. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!