Az előzés menete? Hogy történik?
Láttam egy kérdést, ahol előzésen vitáztak és olvastam h kell előzni.
Hogy nem beletapadva az előttem haladóba.
Pontos menete hogy zajlik? Friss jogsim van, 3 hetes de eddig mindig megtorpantam közben és visszabújtam
Meggyőződsz arról, hogy nem jön szembe senki, arról is, hogy nem akar valaki téged is előzni/nem-e jön hátulról senki, aztán kiteszed az irányjelzőt, gyorsítasz, elhaladsz az előzendő jármű mellett és szépen visszasorolsz irányjelző használata mellett.
De kb. így van leírva a kresz-ben is, csak szebben megfogalmazva. Nyilván, ha van jogsid akkor ezt te is tudod, így nem értem mi értelme van ennek a kérdésnek.
Nem kell ám annyira félni az előzéstől, egy picit túl is misztifikálják.
A lényeg, hogy folyamatosan figyeld a mögöttes forgalmat. Ha beérsz valakit, akkor valószínű, hogy mögötted is be fognak érni egyszer, ami további bonyodalmakat tud okozni. A legegyszerűbb a lassabb autókat az első adandó alkalomnál megelőzni (de semmiképpen ne menj bele balesetveszélyes manőverekbe!), elkerülve azt, hogy feltorlódjon mögötted a sor.
Előzési szándékodat balra indexeléssel jelezned kell. Győződj meg, hogy a mögöttes forgalomból senki nem akar előzést kezdeni. Elkezdhetsz balra sorolni, majd visszaváltással a (benzines) motornak nyomsz egy kövér gázt és végül egy jobbra indexeléssel befejezed az előzést.
Javaslom, hogy néha próbáld ki, milyen ha ötösből visszakapcsolsz négyesbe és nyomsz egy gázt. Például 70-el haladáskor. És néz meg milyen gyorsan tudsz felgyorsulni 100-110-re. Ezt kell igazán érezned, meg azt, hogy a szembe forgalom milyen sebességgel halad. Ha ez megvan, gyerekjáték az egész.
20/f
ugy ahogy elottem irtak
a legjobb ha autopalyan gyakorolsz, mert az egyik veszelyforras - szembejovo forgalom - itt nincs
kamionokkal kezd, azok eleg lomhak, viszont itt tobb helyet kell hagyni hatul, hogy legyen idod kicsit felgyorsulni, persze ez autotol is fugg, minel erosebb a kocsi, annal jobban gyorsul, nyilvan dombon fel Trabival nem kezdesz kamiont elozni a belso savban :)
ha kamion megvan, akkor probalkozz mas szemelyautoval
a lenyeg, hogy megtapasztald mennyire gyorsul a kocsid, mekkora sebessegre tud gyorsulni, stb.
valoszinu vissza kell valtanod egy sebesseget (vagy kettot), de a visszavaltast ha eddig nem gyakoroltad akkor elobb azt gyakorold, h megtapasztald
Nem a vizsgán kell megtanulni előzni...
A kérdés még mindig, mi az előzés 5 feltétele. Ezt elméleti órán is tanították...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!