Téli vezetés? Mire keszüljek? Tippek? Ötletek?
Ugye már tél van de eddig nagy hó fagy nem volt nálunk.
Most szeretnénk felmenni kékes-galya-msztistván-fallóskút útvonalon
Igenám, de azt mondják 50 centis a hó. Gondolom utbtúrva van de latyakos, havaas.
Lassú vezetés, kézifékkel kanyarodás, fék nem használata
A szüleim azt mondták vigyek fát meg gyujtóst ha elakadok vagy lerobbanunk ne fagyjunk meg.
Bíztató..
Egyrészt honnan szeded a baromságot, hogy kézifékkel kell fékezni mozgó autót? Az a drift, de az más téma.
Másrészt, miért pont ebben a három havas napban kell, pont a legrosszabb helyeken közlekedni? Nem ér rá egy hét múlva?
Kézifékes kanyarodás :D :D? Nem is hallottam még ilyenről :D, az valami közúti közlekedés sport változat.
Lassú vezetés, fékezni fékezhetsz, csak a reakcióid soha ne legyenek hirtelenek.
De tényleg! Nem lehet ezt a kiruccanást elhalasztani, ha még tapasztalatod sincs nagyon?
Még ha nincs ABS akkor is lehet a féket használni.
Sőt ! kell is néha. Kéziféket felejtsd el!
Én úgy szoktam hogy előtte még a szárazabb , vagy vizes úton egy kicsit fékezgetek, megvasalom a féket. Ez azért jó hogy szépen össze kopjon , a rozsdát takaritsa le a tárcsákról.
Mert az a legrosszabb egy néha használt fékkel akár milyen finoman fékezünk havas, jeges úton, hogy be fog kapni a fék. A rozsda miatt lehet hogy rögtön keresztbe fordit.
Ezért kell egy kicsit megvasalni érzéssel.
De ha neked nincs gyakorlatod én azt javaslom , akkor ne most akard megszerezni a rutint.
A legfontosabb, hogy jó minőségű, pár évesnél nem öregebb téli gumi legyen az autón. Biztos ami biztos, egy pár hóláncot vegyél a hajtott kerékre! Ezen túl már csak a megfelelően megválasztott sebesség a lényeg, illetve hogy megfelelően reagáld le, ha az autó megcsúszik.
Ha megcsúszik az autó eleje, gázelvétellel korrigáld! Gázadásra csak tovább rontasz a helyzeten. Ha a hátulja csúszik meg, ellen kell kormányozni, hogy az autót irányban tartsd! Ez ritkábban fordul elő, főleg első kerék hajtású autóknál. Kézifékkel lehet inkább kiprovokálni, hátsó hajtásnál pedig gázadással is. Ez akkor segíthet, ha alulkormányzottság miatt az autó orra olyan mértékben elindul a kanyar külső irányába, hogy a gázelvétel kevésnek tűnik. A kézifék behúzásával az autó túlkormányzottá válik, eközben lassul, így ha időben reagálsz, még az úton lehet tartani az autót. Kézifék használata esetén a hüvelykujjaddal folyamatosan tartsd nyomva a gombot, hogy amint irányba állt az autó, ki tudd engedni azt! Ha behúzva marad, annak megpördülés lehet a vége.
- Ne tegyél hirtelen mozdulatokat. Kormányt, gázt, féket csak óvatosan.
- Sokat motorfékezz.
- Tarts a szokásosnál nagyobb követési távolságot.
-Menetközben a kéziféket SOHA ne húzd be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!