Hogyan tudnám jobban érezni az autót?
Figyelt kérdés
Parkolásnál nem nagyon érzem még, hogy az autó kereke mennyire van a padkától. 9 hónapja vezeték még csak. Idővel majd megszokom, vagy ehhez csak térérzék kell(ene)? Hogyan tudnám hamarabb megszokni?2018. febr. 19. 21:47
1/6 anonim válasza:
Azt hogy a gumi hány centire van, illetve mikor megy a padkának, azt jóllehet hogy soha nem fogod érezni. De majd idővel könnyebb lesz.
2/6 anonim válasza:
Igazából tapasztalt sofőrök sem nagyon érzik ezt a dolgot.
Amit tenni tudsz:
-gyakorolsz otthon az udvaron vagy egy üres placcon, kiteszel valami látható tárgyat, ami a padkát helyettesíti, és mindig amellé beparkolsz, kiszállsz, és megnézed hogy milyen messze sikerült melléállnod.
-Ha elektromosan állítható a tükör, akkor lehajtod parkolás előtt annyira, hogy lásd a hátsó kereket a tükörben. Ez a legegyszerűbb. Jobb autóknál ez automatikusan működik.
-ha az első kereket sem érzed, hogy mennyire van a padkától, akkor az első pontban leírt gyakorlatot javaslom.
3/6 anonim válasza:
Miért nem használod a jobb oldali tükröt. Tökéletesen lehet látni a padkát a tükörből.
4/6 A kérdező kommentje:
Én előre fele gondoltam ezt, hátra fele szoktam használni a tükröt.
2018. febr. 20. 06:46
5/6 anonim válasza:
Lassan 25 éve van jogsim, meg vezetek is persze, de szoktam bénázni padkához parkolásnál. Ha tolatva állsz be akkor lehet használni a jobb tükröt. Nekem ehhez kicsit lejjebb kell állítani mint ahogy ideális lenne, de így azért elég jól el tudom találni. Viszont továbbra sem érzem igazán.
6/6 anonim válasza:
Autó és autó között is nagy különbség lehet ebben. Van, amivel érzem, van amivel nem. Attól függetlenül a vezetési rutinnal fejlődik majd ez az érzéked is, de egyre nehezebben beláthatók átlósan a mai autók sajnos. Amit az első válaszadó tanácsolt, hogy üres placcon próbálj gyakorolni, az jó ötlet. Amikor tanultam vezetni, én is így gyakoroltam a szűk helyekre való beállást, y fordulást, meg hasonlókat. Üres kartondobozok képezték az akadályokat, nem kellett félteni tőlük az autót, és egy fél óra folyamatos gyakorlás után már extrém szűk helyekre is nagy bátorsággal tudtam beállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!