Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hengerfejes lesz hosszú távon...

Hengerfejes lesz hosszú távon így a Suzukim?

Figyelt kérdés

Direkt nem írtam ,hogy autóm mert még belekötnek, hogy nem autó, pedig az mert műszakira is kell vinni meg mehet autópályán is.

Nade, lényeg. Utóbbi időben észrevettem ha rövidtávon használom a Suzukit 11 litert körül fogyaszt, de úgy megyek vele, mintha tojás lenne a gázpedál alatt ( ez csak egy hasonlat, senki nem tesz tojást a gázpedál alá ha nem akar utána takarítani )

mivel megelégeltem, hogy a harmadik telemen, hogy hidegen sokat eszik én meg kések mindenhonnan, azóta pörgetem ( nem, nem gyorsulja szét magát megy mint egy 2 ütemű Trabant) mondjuk megyek vele 2-be 40-el azaz 3 ezer körüli fordulaton, ettől feladhatja a szolgálatot a motor ?

Másik meg, hogy nem nagyon akarom alacsony fordulaton használni, mert az is árt... mi az arany középút ebben az esetben?

1.3-as Swift 95-ös.

2018. febr. 16. 17:13
 1/6 anonim ***** válasza:

3000-es fordulattól még nem lesz semmi baja sem.

A legjobb neki fél és háromnegyed fordulat között.

Ott adja a legjobb erőt, és ott a legjobb a fogyasztása is.

2018. febr. 16. 17:18
 2/6 anonim ***** válasza:
A 3000 fordulat még pont belefér hideg motorral is egy benzinesnél. Főleg hogy 2-esben a terhelés sem nagy. Ugyanis az sem mindegy, hogy 2-esben, vagy 4-esben mész 3000-res fordulaton, erre sokan nem is gondolnak.
2018. febr. 16. 17:21
 3/6 anonim ***** válasza:
Még annyit tennék hozzá, hogy ettől nem lesz kisebb a fogyasztás szerintem, talán egyéb baj van ott, ha 11 litert eszik.
2018. febr. 16. 17:21
 4/6 A kérdező kommentje:

Egyéb baj, tél, nyáron alig látnak a kúton, most meg még 2 matricás füzetet is kértem. Mindig ezt csinálja, nagyon sok Swiftes ismerősöm panaszkodik ez miatt.

Igen, pl. 4-be kétezres fordulat az 60km/h ott érzem, hogy az a legjobb az autónak, néha nem is rakom 5-be hosszú úton ha 60-as tábla van, másik autóknál meg szinte könyörög, hogy rakjam már 5-be.

Szóval akkor nem fáj neki ? Mert hangja ( ahhoz képest, hogy egyszerű soros 4 hengeres ) elég jó még élvezem is vezetne így, nem pedig papper módba.

2018. febr. 16. 17:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Termosztát jó?
2018. febr. 17. 16:20
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, :) ezekre figyelek... minden másnap figyelemmel követem az olaj nívó közlését és a hűtőfolyadék szintjét. Meg úgy szinte bármit megérzek ami a kocsit érinti.
2018. febr. 17. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!