Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti kifizettetnétek a barátaito...

Ti kifizettetnétek a barátaitokkal az utat pl 2 km-re?

Figyelt kérdés

Unom már azt, hogy mindig 3-4 embert viszek magammal és nem adnak bele a benzinktsg-be. És igen, ilyen fillérszexelő vagyok mert minden pénz számít; főleg hogy Ladával közlekedem.

Adott példa: elviszlek oda, ahova én is mennék, de mindezt 200 ft-ért. (kb 2 km-es út).

2018. febr. 16. 13:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
79%

A barátaimtól nem kérek azért, ha amúgy is odamentem volna.

De mostanában egy csajt hozok-viszek munkába (térdsérült, ezért egy ideig nem tud tömegközlekedni). Útba esik, de alkalmanként 200 ft-ot elkérek a fuvarért.

2018. febr. 16. 13:24
 2/15 anonim ***** válasza:
96%

Mindennek van egy határa..ha te úgy érzed ezt átléptétek akkor biza kérjél pénzt, aztán ennyi...akinek nem tetszik ne menjen veled.

Ha én rendszeresen hurcolnék valakit annak ellenére,hogy én is amúgy is oda mennék... ha neki nem jut eszébe,hogy nem levegővel megy az autó akkor emlékeztetném rá. Ennyi, ez van. De ha alkalmanként akkor az nekem más

2018. febr. 16. 13:28
 3/15 anonim ***** válasza:
88%
Ez gáz. Mindennap együtt mentek 4-5-en és soha senki nem száll bele? Ha így van, akkor minden hónap végén kiszámolod, hogy fejenként ez mennyi pénz. Én is utálom az ilyet amúgy, még én érzem magam kellemetlenül a másik bunkósága miatt. "Úgyis arra mégy te is." "Persze haver, arra , de ha nekem nem lenne kocsim, akkor is el kéne jutnod valahogy a célhoz, nem? A busz, taxi sincs ingyen. Bár 2km az kb.25 perc kényelmes séta. Minek ehhez kocsi?
2018. febr. 16. 13:28
 4/15 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat! Mondjuk azt, hogy heti rendszerességgel viszek ennyi embert, de még 1-2-t is.

Zenekari cuccokkal megyünk, amúgy nyilván nem mennék én sem autóval :)

2018. febr. 16. 13:36
 5/15 anonim ***** válasza:
85%
Jó, hát heti egyszer 2km-ért nem verném magam, ha én is ugyanoda megyek. Csak akkor ha mondjuk mindegyiket külön külön fel kell venni, meg haza is fuvarozni és ez már nem 2km.
2018. febr. 16. 13:42
 6/15 anonim ***** válasza:
85%

Vidd el őket a benzinkútra.

De ha biztos hatást akarsz hagyd ott őket és kész.

Én például pont 2km-re a szomszéd faluba jártam. Séta,bringa,stopp. Télen is.

2018. febr. 16. 13:51
 7/15 anonim ***** válasza:
2km távolságra biztosan nem, ha ő kér meg akkor sem, mert az én barátaim nem élnek vissza a jóindulatommal így ez nagyon ritka. Vagy ha igen, akkor érdek barátság és leépítem. De ha ez egy zenekar, akkor az teljesen más. Alkalmanként ugyan nem csóriskodnék 200 Ft- al (/főre ez azért elég húzos, de még össz költségnek sem kevés 2km- re), de mondjuk havi szinten elszámoltatnám a költségeket, már elvből is, hiszen ez egy "banda", nem csak önmagad miatt mész oda kocsival. Gondolom az esetleges bevételeken is osztozkodtok, akkor osztozkodjatok a kiadásokon is. De ha barátok vagytok, akkor az elszámolás is legyen ehhez mérten.
2018. febr. 16. 14:21
 8/15 anonim ***** válasza:

Nem kérnék 2 km-ért pénzt.

Ha tényleg napi szintű lenne a dolog, akkor valami jelképes összeget azért kérnék, mondjuk 2000/hó vagy ilyesmi.

2018. febr. 16. 14:47
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

mi az h 2 km távolságra biztos nem? :D

azalatt a 2km alatt egy lada hideg motorral elég szép üzemanyagot benyal,bár a kérdező talán pontosabb infokat tud szolgáltatni,hogy mennyire jön ki egy átlagfogyasztás ezekkel a 2km-es ingázásokkal. Egyébként sztem nem kérni kéne a pénzt,hanem nekik felajánlani....vagy néha meghívni valamire vagy nem tudom,ez alap lenne azt gondolom.

2018. febr. 16. 14:48
 10/15 anonim ***** válasza:
Heti egyszer simán belefér egy kis plusz furikázás.
2018. febr. 16. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!