Toyota Yaris vagy VW Polo? Melyik jobb, biztonságosabb, megbízhatóbb?
Hogy melyik jobb, az elég relatív. Mitől lesz neked jó egy autó? Vezethetőség, úttartás, menetkomfort, zajcsillapítás, ülések, a kárpitok, műanyagok minősége, a gyártástechnológia, vagy mi? Erre nem lehet válaszolni így.
Biztonság: a Yaris 2000-ben kategóriája legbiztonságosabb autója volt, de ebben a Volkswagenek is mindig jók, és mivel évek alatt is sokat változnak a viszonyok, nem tennék érdemben különbséget a két modell biztonságát illetően. ABS ezekben már mindben volt, ahogy két légzsák is. Ha van bennük ESP, oldallégzsák, az természetesen nem hátrány, ez felszereltségfüggő.
Megbízhatóság: ebben a Yaris lesz jobb, bár az sem mindegy, melyik motorral nézzük. Elég kevés információt adtál, motorváltozat híján nem lehet pontosabbat mondani. Egyébként a Polo is alapvetően megbízható autó, de a Yaris mindig is etalonnak számított ebben a számban.
A rozsdásodásra érdemes még figyelni mindkét modell esetében. Ha szerencséd van, épet találsz, egyik modell sem kirívóan rossz ebből a szempontból, de egy 15 éves autó bármilyen állapotban lehet már.
Ha tisztán az autókat nézzük, akkor műszakilag jobb a Yaris, a Polónak meg normálisabb ülései vannak, komfortosabb, jobban egyben van. A Yaris inkább női autó, és ez érződik az ülésein (kicsik), a teljesen érzéketlenné szervózott kormányán is. Nekem volt 2005-ös, imádtam, de ha átültem a 7 évvel öregebb, 1998-as Polónkba, mindig meglepett, hogy mint ha egy tankba ültem volna a Yaris után, annyival masszívabb, komolyabb autó benyomását keltette. Tény viszont, hogy a Yarisnak soha semmi baja nem volt, amíg használtam. Na jó, egyszer kiégett benne egy izzó, ideges is voltam miatta rendesen. :)
Azt javaslom, hogy nézelődj, ülj bele mindkettőbe, nézd meg a csomagtartójukat (a Yaris hátsó üléspadja tologatható előre-hátra, és eldöntheted, hogy a hátsó lábtér lenullázásával nagyobb csomagtartót szeretnél, vagy rendes méretű helyet hátul, kisebb csomagtartóval), az üléseket, meg hogy milyen vezetni. És ha valamelyikből találsz szervizkönyvest, ellenőrizhető előélettel, viszonylag kevés futással, rozsdamentesen, nyugodtan megveheted bármelyiket.
Mindegyik jó, de mivel Toyotás vagyok a Yaris mellett szavazom.
Nekem van egy 10 éves avensisem, még nem kellett hozzányúlni ( kötelezőn kívül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!