Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Járt már így valaki vonóhoroggal?

Járt már így valaki vonóhoroggal?

Figyelt kérdés

2003-as peugeot 206-ról van szó.

A koránál fogva már átesett egy jópár műszaki vizsgán. Most is pont esedékes. Viszont nem engedték át, mert a vonóhorog feje belelóg a ködlámpába, melyet a nagyszerű tervezők pont középre lentre helyeztek el.

Nem is lennék felháborodva, ha most került volna fel a horog. Ez viszont hosszú évek óta fent van. Eddig is így műszakizott és nem volt gond. Ha szabálytalan miért engedték már az első vizsgán át?

Most vagy le vetetem végleg vagy tetetek fel 70e egy levehetőst.

Ezt is csak két csavar fogja és 1perc lenne levenni. De ez nem levehetős csak leszerelhetős.

Ez most mi?

Valami fejes elkezdett levehetős vonóhorgot forgalmazni?

2018. febr. 3. 10:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Vidd el máshova. Biztos hogy nem alakítanék rajta semmit, ha ez így gyári.
2018. febr. 3. 10:53
 2/12 A kérdező kommentje:
Próbáltam máshol is. Ott is azt mondják, hogy a jogszabály kimondja, hogy nem lóghat bele világító berendezésbe valamint rendszámba. Kérdem én hol volt ez a szabály eddig.
2018. febr. 3. 10:56
 3/12 anonim ***** válasza:

Ez a szabály mindíg megvolt, legfeljebb elnézték, nem foglalkoztak vele.

De nem egyszerűbb lenne a ködlámpát áttenni vagy kiiktatni?

2018. febr. 3. 14:41
 4/12 A kérdező kommentje:

Gondoltam, hogy nem mai törvény csak azt nem értem, hogy akkor már egyből miért nem a levehetőst erőltették. Az is megoldás lenne, de másik lyukat vágni sajnálok alá meg nem nagyon fér. Kiiktatni meg nem lehet, mert azt mondták széria tartozék és lenni kell ködlámpának.

Valószínű csere lesz a vége.

Csak érdekelt, hogy nincs e valami kiskapu.

Mert ugye csak két csavar fogja, így gyakorlatilag levehető. Bár biztos nem mert akkor nem lenne haszna a levehetős gyárnak.

A másik dolog ami idegesít, hogy jobb kormányos autóra megadják a műszakit amit simán betiltanék, de az, hogy egy olyan lámpa aminek amúgy nem sok haszna egy kicsit gyengébben látszik az olyan balesetveszélyes, hogy csak na.

2018. febr. 3. 16:00
 5/12 anonim ***** válasza:
A forgalmiban nincs megkülönböztetve a levehető és a fix, nem tudod azt mondani, hogy ez "régifajta levehetős" ?
2018. febr. 3. 22:29
 6/12 anonim ***** válasza:
A levehetős vonóhorog azért levehető, mert szerszám nélkül, kézzel le lehet szerelni. A te vonóhorgod nem ilyen. Cserélni kell. Az hibázott, aki felszerelte ezt a vonóhorgot anno.
2018. febr. 4. 14:31
 7/12 A kérdező kommentje:

Nem az enyém az egyetlen ilyen vonóhorgos peugeot 206-os amelyik belelóg a lámpába. Sőt az a szomorú, hogy ez ráadásul gyári horog.

Értem én, hogy szerszám nélküli, bla bla...

Ez nem más mint pénzlehúzás.

Ahogy a kereket sem tudod leszerelni kulcs nélkül ezt is engedhetné kulcsal leszedni. Egy 19-es kulcs azért még elfér a pótkerék mellett. Sőt nem is kell mert a kerékkulcs is akkora.

Na mindegy nem ragozom. A lényeg, hogy ezt valaki jól el.aszta valahol. Ha tudnám ki egy pert simán megérne, mégha többe is kerülne mint az új horog.

Csak az a baj, hogy az ilyenek soha nincsenek felelőségre vonva.

2018. febr. 4. 20:25
 8/12 anonim ***** válasza:

#6-os: ez biztos nincs így, én 1 hónapja tetettem fel horgot, a vonófej 2db átmenő csavarral van rögzítve, de ettől még levehetőnek számít. A nem levehető az, ahol a vonófej hegesztve van és az egész szerkezet van csavarozva az autóhoz.

#7-es: azért nem hiszem, hogy 70e lenne, az enyém 28 volt, más autó ugyan, de ez a nagyságrend.

2018. febr. 4. 21:35
 9/12 A kérdező kommentje:

A levehetős 74208ft

[link]

Biztos van olcsóbb is de nem hiszem hogy harmad áron.

Amúgy az enyém is két átmenő csavaros és nem fogadják el.

2018. febr. 5. 09:18
 10/12 anonim ***** válasza:

A "hak vonohorog peugeot 206"-ot beírva a google-be és a legelső találatra kattintva egy 31e ft-os jön ki:

[link]

Tovább nem kerestem, de ha még 2 percet ráfordít az ember, biztos akad olcsóbb is.

2018. febr. 8. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!