Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rövid távra benzin vagy dízel?

Rövid távra benzin vagy dízel?

Figyelt kérdés

Alapból benzin párti vagyok, de sajnos a kinézett autóból kevés benzines van.(Citroen C4 Grand Picasso, 7 ülés miatt, magas felszereltség)

A baj az, hogy én itt a kerületben mozgok inkább, a munkahelyem is 4-6km-re van, 5p maximum. Heti 1-2x járok be a városba(szeretem inkább letenni ingyenesben, és metrózni), meg néha autópálya.(inkább nyáron)

Azt hallottam, hogy dízel rövidtávon nem lesz jó, mert be sem melegszik, mire én odaérek, ahova, és nem tesz jót a motornak, ha hideg olajjal keni magát sokszor.

Valami tanács?

2018. jan. 31. 18:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ne
2018. jan. 31. 20:45
 12/14 anonim ***** válasza:
Benzin, a dízelmotoroknál nem tud regenerálódni a részecskeszűrő.
2018. jan. 31. 20:54
 13/14 anonim ***** válasza:
Toyota versoból vannak hét üléses benzinesek többféle motorral. Drágább mint a francia, de ha tényleg sikerül belőle gondosan karbantartott példányt vásárolni, akkor nagyon megbízható hűséges társad lesz. Nekünk még a régebbi változat volt ilyenből (corolla verso 1,6vvt), úgy lett eladva háromszázezer kilométerrel, hogy hibátlan volt.
2018. febr. 3. 15:55
 14/14 anonim ***** válasza:

Dízelt városban ne!

A dízel a szerelőnél, benzines a kúton fáj.

Mobile-de-n nézz körül az 1.6 és 1.8-as benzines motorokból van választák, de eléggé torkosak. Utóbbi városban 11 litert is elkér, cserébe nem drága a javíttatása.

2018. febr. 9. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!