Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rövid távra benzin vagy dízel?

Rövid távra benzin vagy dízel?

Figyelt kérdés

Alapból benzin párti vagyok, de sajnos a kinézett autóból kevés benzines van.(Citroen C4 Grand Picasso, 7 ülés miatt, magas felszereltség)

A baj az, hogy én itt a kerületben mozgok inkább, a munkahelyem is 4-6km-re van, 5p maximum. Heti 1-2x járok be a városba(szeretem inkább letenni ingyenesben, és metrózni), meg néha autópálya.(inkább nyáron)

Azt hallottam, hogy dízel rövidtávon nem lesz jó, mert be sem melegszik, mire én odaérek, ahova, és nem tesz jót a motornak, ha hideg olajjal keni magát sokszor.

Valami tanács?

2018. jan. 31. 18:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
39%
Amit hallottál teljesen igaz, sőt, a részecskeszűrősek még rosszabbak, hiszen az olajszűrőben a kosz 10 perc alatt nem fog magától eltűnni, elzárul, nem kap olajat a motor, azt szevasz. 20000 km alatt volt egy motorod.
2018. jan. 31. 18:03
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi köze a részecskeszűrőnek az olajhoz? A részecskeszűrő a kipufogógázt szűri, de valóban eltömődik, mert ilyen használatban nem tud regenerálni. Ennek a javítása igen költséges tud lenni, több százezer Ft lehet.
2018. jan. 31. 18:11
 3/14 anonim ***** válasza:
64%

Lehet dízel rövidtávon is használni csak ésszel kell közlekedni. Ha találsz FAP nélküli modellt akkor simán meg lehet venni. (vagy kiiktatott FAP rendszerűt)

De egy kérdés: minek 7üléses autó munkába járni? Őszinte véleményem vegyél egy c4 dízelt +mellé egy 1000-es swiftet.

Ha mindenképp benzines kell akkor Mazda MPV 1.8-2.0-2.3 benzin vagy Mazda 5 1.8-2.0 benzin. Itt leginkább a korrózióra kell figyelni.

2018. jan. 31. 18:20
 4/14 anonim ***** válasza:
Ez még a benzinesnek is rossz, be sem melegszik, mire célbaérsz. Bicilkivel kellene inkább járni. De ha mindenképpen autót kell venni akkro egyérteműen szívóbenzin.
2018. jan. 31. 18:49
 5/14 A kérdező kommentje:

Neem, ez egy családi autó lenne.

Jelenleg egy Xsara Picasso-t nyomunk, nyomok, mert tágas és nagy, de már koros, és csak jönnek a problémák...

De mivel én használom a legtöbbet, húgomat viszem suliba, dolgozni megyek vele, ecetera, így gondoltam a benzinesre.

Hát ha sokat megyek így, akkor milyen bajokat, károkat fedezhetek fel?

Télen a Picassot(1.6, benzin) beszoktam indítani, amíg elkészülünk(kocsibeálló, ház), és mire beülünk, meleg a motor és az utastér is.

Ment az up mindenkinek am.

2018. jan. 31. 18:50
 6/14 anonim ***** válasza:
Előző! Minek vegyen dízelt ha ritkán használja? Nem fog kijönni az előnye. Vagy a kevés benzinesből válassz egy jót vagy keress egy másik típust ami megfelel az igényeidnek.
2018. jan. 31. 18:51
 7/14 A kérdező kommentje:

Max 10 éves autóban gondolkodunk.

Az ekörüli, és kb 2 millió körüli autók nem annyira tetszenek, sajna.

Mazda pl nagyon jó, talán még az(mazda 5), de annak sem annyira tetszik a műszerfala.

2018. jan. 31. 18:52
 8/14 anonim ***** válasza:
benzin megy jol rövidtávon de ha egy merci az álmod ami dizel inkább azt vedd meg 500m után üzemi höfokos a motor azaz nagyon jok
2018. jan. 31. 19:27
 9/14 anonim ***** válasza:
Bocsánat, kevertem valamivel a részecskeszűrőt. Attól függetlenül rossz.
2018. jan. 31. 19:27
 10/14 A kérdező kommentje:
Akkor dizelt semmikeppen ne vegyek?
2018. jan. 31. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!