Rövid távra benzin vagy dízel?
Alapból benzin párti vagyok, de sajnos a kinézett autóból kevés benzines van.(Citroen C4 Grand Picasso, 7 ülés miatt, magas felszereltség)
A baj az, hogy én itt a kerületben mozgok inkább, a munkahelyem is 4-6km-re van, 5p maximum. Heti 1-2x járok be a városba(szeretem inkább letenni ingyenesben, és metrózni), meg néha autópálya.(inkább nyáron)
Azt hallottam, hogy dízel rövidtávon nem lesz jó, mert be sem melegszik, mire én odaérek, ahova, és nem tesz jót a motornak, ha hideg olajjal keni magát sokszor.
Valami tanács?
Lehet dízel rövidtávon is használni csak ésszel kell közlekedni. Ha találsz FAP nélküli modellt akkor simán meg lehet venni. (vagy kiiktatott FAP rendszerűt)
De egy kérdés: minek 7üléses autó munkába járni? Őszinte véleményem vegyél egy c4 dízelt +mellé egy 1000-es swiftet.
Ha mindenképp benzines kell akkor Mazda MPV 1.8-2.0-2.3 benzin vagy Mazda 5 1.8-2.0 benzin. Itt leginkább a korrózióra kell figyelni.
Neem, ez egy családi autó lenne.
Jelenleg egy Xsara Picasso-t nyomunk, nyomok, mert tágas és nagy, de már koros, és csak jönnek a problémák...
De mivel én használom a legtöbbet, húgomat viszem suliba, dolgozni megyek vele, ecetera, így gondoltam a benzinesre.
Hát ha sokat megyek így, akkor milyen bajokat, károkat fedezhetek fel?
Télen a Picassot(1.6, benzin) beszoktam indítani, amíg elkészülünk(kocsibeálló, ház), és mire beülünk, meleg a motor és az utastér is.
Ment az up mindenkinek am.
Max 10 éves autóban gondolkodunk.
Az ekörüli, és kb 2 millió körüli autók nem annyira tetszenek, sajna.
Mazda pl nagyon jó, talán még az(mazda 5), de annak sem annyira tetszik a műszerfala.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!