Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez a fajta kuplung használat...

Ez a fajta kuplung használat mennyire ártalmas?

Figyelt kérdés

Pár éve van jogsim, de utóbbi időben figyeltem fel jobban egy valószínűleg rossz szokásomra.

Ha piros lámpához közeledek, visszaváltok 3asba/2esbe, tempótól függően, és nyomva tartott kuplunggal gurulok a lámpához.

Ahol nem tudom, mikor lesz kb zöld, ott hamarabb sebességbe teszem a kocsit, és nykmva tartott kuplunggal várok.

Illetve sokszor menet közben,ha pl zebra felé közeledek ami oldalról nehezen belátható, hogy átrobog e biciklis, oda is úgy érkezem, hogy jóval megállás előtt nyomva tartom a kuplungot.

Mennyire ártok ezzel az autónak? Ha jól emléjsgem egy ismerősöm hivta fel erre a figyelmem, amikor mellettem ült, addig én el sem gondolkodtam ezen.

24/L

2018. jan. 30. 19:35
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Pár napja odafigyelek erre, köszi mindenkinek! Remélem rutinná válik idővel a helyes kuplung kezelés is. :)
2018. jan. 30. 23:17
 12/12 anonim ***** válasza:
Ha neked így jó akkor csináld így, nem kímélő üzemmód ez a kuplungnak az biztos, de lehet hogy nem is célod ez. Nem lehet megmondani pontosan hogy mennyivel lesz rövidebb életű a kuplung így, csak annyit hogy valamennyivel.
2018. jan. 31. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!