Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez a fajta kuplung használat...

Ez a fajta kuplung használat mennyire ártalmas?

Figyelt kérdés

Pár éve van jogsim, de utóbbi időben figyeltem fel jobban egy valószínűleg rossz szokásomra.

Ha piros lámpához közeledek, visszaváltok 3asba/2esbe, tempótól függően, és nyomva tartott kuplunggal gurulok a lámpához.

Ahol nem tudom, mikor lesz kb zöld, ott hamarabb sebességbe teszem a kocsit, és nykmva tartott kuplunggal várok.

Illetve sokszor menet közben,ha pl zebra felé közeledek ami oldalról nehezen belátható, hogy átrobog e biciklis, oda is úgy érkezem, hogy jóval megállás előtt nyomva tartom a kuplungot.

Mennyire ártok ezzel az autónak? Ha jól emléjsgem egy ismerősöm hivta fel erre a figyelmem, amikor mellettem ült, addig én el sem gondolkodtam ezen.

24/L

2018. jan. 30. 19:35
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
"emléjsgem" helyett: emlékszem, elnézést
2018. jan. 30. 19:37
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ártasz a kuplungnak, a kinyomócsapágy van nagyobb igénybevételnek kitéve, ha sokat tartod benyomva a pedált. Gurulásért amúgy buktatnak vizsgán, de én rendszeresen csinálom, igaz, üres fokozatban.
2018. jan. 30. 19:39
 3/12 A kérdező kommentje:
Igen,arra emlékszem,hogy "belénk verték" hogy üresben nem gurulunk lámpához, mert nincs motorfék
2018. jan. 30. 19:50
 4/12 A kérdező kommentje:

Amit elfelejtettem írni, hogy ha egy rövid utcán megyek át, vagy olyan helyen, ahol tudom hogy rövid ideig tudok csak kettesben menni, akkor is sokszor nyomva tartott kuplunggal megyek.

Próbálok leszokni ezekről, hamarosan lesz egy új autóm, nem szeretném tönkrevágni hülyeségekkel.

2018. jan. 30. 19:56
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ettől azért nem megy tönkre olyan hamar. Ha úgy ítéled meg, hogy biztonságos a gurulás, akkor inkább üresben tedd!
2018. jan. 30. 20:02
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi!
2018. jan. 30. 20:03
 7/12 anonim ***** válasza:
68%

,,köszi a munkát és a pénz elöre is" (autoszerelöid)

csusztatni nem szbad a kuplungot soha sokáig és egy tanács a sárga lámpa arra van hogy lenyomd a kuplungot a fékröl levedd a lábadt és egy pici gázzal leengedd és elindulj

kinyomocsapágy kérosodik ha ez tönkremegy felér egy kuplungcserével (az ára)

2018. jan. 30. 20:44
 8/12 anonim ***** válasza:

Ezzel kb. megfelezed a kinyomócsapágy élettartamát.

Tehát pl. 300 ezer km helyett 150-nél már kuplungcsere.

2018. jan. 30. 20:47
 9/12 anonim ***** válasza:
68%

még az kellene hogy 300 ig egy idös bácsi elvezeti egy kuplungszettel a skoda oktáviáját

csoda ha 100 000 km et kibir egy szarabb

2018. jan. 30. 20:57
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Elméletileg ha sokat nyomod a kuplungot, elfárad a kinyomócsapágy, de valójában így is nagyon sokat bír majd, ez nem rövidíti meg jelentősen a kuplung élettartamát. Ettől függetlenül le lehetne szokni róla, jobb nem taposni állandóan.
2018. jan. 30. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!