Ez a fajta kuplung használat mennyire ártalmas?
Pár éve van jogsim, de utóbbi időben figyeltem fel jobban egy valószínűleg rossz szokásomra.
Ha piros lámpához közeledek, visszaváltok 3asba/2esbe, tempótól függően, és nyomva tartott kuplunggal gurulok a lámpához.
Ahol nem tudom, mikor lesz kb zöld, ott hamarabb sebességbe teszem a kocsit, és nykmva tartott kuplunggal várok.
Illetve sokszor menet közben,ha pl zebra felé közeledek ami oldalról nehezen belátható, hogy átrobog e biciklis, oda is úgy érkezem, hogy jóval megállás előtt nyomva tartom a kuplungot.
Mennyire ártok ezzel az autónak? Ha jól emléjsgem egy ismerősöm hivta fel erre a figyelmem, amikor mellettem ült, addig én el sem gondolkodtam ezen.
24/L
Amit elfelejtettem írni, hogy ha egy rövid utcán megyek át, vagy olyan helyen, ahol tudom hogy rövid ideig tudok csak kettesben menni, akkor is sokszor nyomva tartott kuplunggal megyek.
Próbálok leszokni ezekről, hamarosan lesz egy új autóm, nem szeretném tönkrevágni hülyeségekkel.
,,köszi a munkát és a pénz elöre is" (autoszerelöid)
csusztatni nem szbad a kuplungot soha sokáig és egy tanács a sárga lámpa arra van hogy lenyomd a kuplungot a fékröl levedd a lábadt és egy pici gázzal leengedd és elindulj
kinyomocsapágy kérosodik ha ez tönkremegy felér egy kuplungcserével (az ára)
Ezzel kb. megfelezed a kinyomócsapágy élettartamát.
Tehát pl. 300 ezer km helyett 150-nél már kuplungcsere.
még az kellene hogy 300 ig egy idös bácsi elvezeti egy kuplungszettel a skoda oktáviáját
csoda ha 100 000 km et kibir egy szarabb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!