Milyen magasnyomású mosót érdemes venni autómosáshoz? Mire kell figyelni a termék kiválasztásakor?
Én kb 15 éve vettem egy 10ezer forintosat.
Az igaz hogy csak én használom és csak a saját autómat , de tökéletes.
Elég hosszú legyen a tömlő és a hálózati kábel.
Lándzsája jó minőségű, állítható vagy cserélhető fejes legyen.
Prakikus, ha ravasz meghúzására indul a kompresszor, nem pedig folyamatosan berreg.
Otthoni mosásra kb mindegy, ahogy leírták előttem praktikussági szempontok számítanak.
Nekünk Kärcher van, de nem is csak egy személyautót mosunk vele. Jó pár éve bírja a gyűrődést
Nekem egy legolcsóbb kategóriás Karcher van. Már 3. éve bírja, pedig elég sokat megy. Az árát már visszahozta (15.000), ha úgy nézzük, mert nem az autómosóba dobáltam a pénzt. 110 bar-t tud, de igazából elég is, mert a 200 bar nyomással dolgozó, melegvizes, ipari mosó is ugyanúgy rajtahagy egy fátyolos koszréteget az autón. Muszáj szivacsolni.
Az alvázat, a kerékjárati íveket, motort, olajos alkatrészeket mosni viszont nem tudnék nélküle.
Arra figyelj hogy legyen szőrő hozzá amit a csapra ráraksz, vagy lehessen venni hozzá. A csapvízből kiszűri a rozsdát koszt stb. . a szivattyú meghálálja.
Nekem 1 éves a szűrőm és tele van kosszal...
Mindenképpen kábeldobost vegyél mert csak küszködni fogsz a kábel tekeréssel , elhelyezésével. Sajnos az enyém nem ilyen , így legközelebb erre ügyelek.
Jó ha fém szivattyúja van az tartósabb mint a műanyag.
Aztán szerintem tudjon legalább 110bar nyomást.
Nekem Stihl RE98 van 14kg a gép réz szivattyús ,van benne anyag.
Meg vagyok elégedve vele.
Amikor vásárolsz, a műszaki adatlapról ne csak a nyomást (a bár-t) nézd, hanem a vízszállítás mennyiségét is.
Hiába nagy a nyomás, ha csak "cseppenként" kapja a felület. A több víz jobb.
Mi graffiti leszedéshez használtunk egy melegvizes Karcher-t.
Autóhoz nem úszod meg a kézi szivacsozást, ahogy már előttem is írták, nekem is saját tapasztalat.
Drágább autónál viszont már nem használtam a magasnyomásút, hanem egy slaggra csatlakoztatható jó minőségű esőztetős kefét, és egy jó szórófejet + szivacsot + szarvasbőrt + egy kisebb kefét a felnihez.
Ja, és ha a van szomszédod, akkor figyelj, hogy mikor használod, mert nagyon hangos (csak a jó viszony megőrzése miatt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!