Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eltitkolt hibák a 3 hónapja...

Eltitkolt hibák a 3 hónapja vásárolt autón.6 hónapon belül begajtható a kár?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

November végén vásárolt aegy autót. Nem mai darab de arra hogy heti egyszer bele üljek arra jó lenne.

Elösszőr a világítás nem működött majd a dudáról is kiderült hogy nem működik. Aztan elkezdett rángatni az autó és ki kellett cserélni a gyertyát és a vezetékeket is. Ez 35 ezer forintomba került. Amikor mrghozta a szerelő a kocsit akkor közölte hogy két hatalmas nagy lyuk van az autó allján...konkrétan lyukas a kocsim allja és teljesen el van rohadva. A legszebb benne pedig az hogy még a motorhoz is hozzá lett nyúlva a szerelő szerint.Akkor írtam az eladónak hogy legalabb annyi legyen benne ha mar ezeket a hibákat elfelejtette közölni hogy a javíttatás egy részét fedezze. De ez helyett ügyvédhez ment. Mondtam neki hogy 6 hónapon belül ő köteles lenne minden hibát kifizetni ami nem az én hibámból keletkezik. Szerintetek mitévő legyek? És jól tudom a 6 hónapot és a régi hibákat.

#autó #hibás #eltitkolt hiba
2018. jan. 21. 11:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Égő, gyertya kábel fogyó alkatrész, a lukas karosszéria a te felelősséged. Nem is értem mit jelent az hogy lyukas az autó alja. És az mit jelent hogy a motorhoz hozzá lett nyúlva?
2018. jan. 21. 12:28
 12/16 anonim ***** válasza:

A duda, világítás, és a gyújtás nem egy nagy tétel. Ennyit szinte minden használt autóra rá kell költeni a vásárlás után.

A rohadás az már gáz, de ha rendesen átnéz(et)ted volna a kocsit vásárlás előtt, akkor azonnal kiderül.

Semmit nem tehetsz, tanulópénz.

2018. jan. 21. 12:32
 13/16 anonim ***** válasza:

Átérzem a fájdalmadat de ezek szerint nem próbáltad ki és nem nézetted át az autót mielőtt megvetted.

Az állapota alapján egy régi és olcsó autó lehetett és még örülhetsz is hogy csak ennyit kellett rákölteni. Vannak akik több százezret vagy több milliót költenek az autójukra. Egy használt autóra mindig költeni kell valamit. De még az újra is.

Az eladó még akkor is ha egy autókereskedőtől veszed csak szavatosságot köteles adni és nem garanciát. A szavatosság csak arra irányul hogy nem hallgathat el semmi nem látható hibát és ezen nem nyerészkedhet. Ha eleve olcsón adta el akkor nehéz lesz megvitatni hogy nyerészkedés céljából neked drágábban adta mint amennyit ér. Tegyük fel hogy rosszhiszeműen adta el neked az autót de ennyi pénzért nem érdemes bíróságra menni mert annak a költségei akkorák lesznek mint amennyiért az autót vetted.

2018. jan. 21. 12:39
 14/16 anonim ***** válasza:
85%

Kiégett az izzó, kiégett a bizti a kürtnél.

Szerinted ezek rejtett hibák?!

Az autó átvizsgálása meg kötelességed lett volna!

Az ilyen figurák miatt nem adom el az autóm! Kiégett az izzó!

lol

2018. jan. 21. 12:41
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Azért ha az adásvételi szerződés tartalmazza, hogy nincs rejtett hibája, akkor ő felelős, amiért érdemes perelni, vagy első kőrben feljelenteni.

És ez egy jó lecke volt, hogy legközelebb bízz meg valakit nézze meg ha vesz autót.

2018. jan. 21. 12:46
 16/16 anonim ***** válasza:
Hehe ennyi prolikiller kommentet rég olvastam egy bejegyzés alatt.
2018. jan. 21. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!