Sportautók viszonylag jó áron?
Szia kérdező, sziasztok válaszolótársak!
Először is tisztázzuk, hogy az emberi élet nem mindig csak a szürke, profán, hétköznapi dolgokról szól, hanem kellenek néha kis extraságok, huncutabb dolgok, kis luxus, kis különcség. Én ezt teljesen megértem, mert én is ilyen voltam fiatalon és vagyok kicsit most is, 46 évesen, bár tapasztalati úton nyilván tisztult a prioritási sorrend.
Az amúgy tényleg egy szerencsétlen helyzet, hogy egy olyan lúzer országban kell élnünk, ahol még egy használtautó is elérhetetlen álomnak hat. Nálunk ez a 2-3havi bevételnyi pénzből vett autó elv sajnos keveseknél működik. Vagy a nagyon igényteleneknél, akik a 150es nettójukból 3-4ezres froschtalicskával kell, hogy járjanak, vagy a nagyon tehetősek, ahol millás bevételek vannak. Bár az "aranyszabály" alapján még a millásoknak is max Suzukijuk lehetne újonnan, hisz azok is 3-4 milkók már.
Tehát ez egy kaki egzisztencialitású ország, kissé másképp kell szabni az értékrendet.
Sajnos az anyagiak valóban csúnyán lehatárolják a lehetőségeket, így mindenképpen kompromisszum szükséges.
Ezt én úgy oldottam meg, hogy 1996-ban amikor 24 éves voltam, vettem egy 1979es évjáratú Porsche 924-es típusú kis sportkocsit. Tehát 17 éveset. Ez akkor 350ezer Ft volt, ami az akkori 14500Ftos minimálbér kb 25szöröse volt. Akkor 126Ft volt egy liter 98as benzin.
Nekünk ekkor egy saját kftnk volt, apámék is támogattak, én is spóroltam, a fizum amúgy 25eFt nettó volt a cégben plusz akkor még sok dolgot el lehetett számolni cégesen. Pl magánautó használatát cégügyekre stb. Tehát a fizum 14szerese volt a sportkocsi beszerzési ára. Amúgy a konstrukció bütykölhető volt, nem voltak nagyon extra költségei.
Aztán összetörtem, egy évre rá lett egy 944S2 Porsche, dupla lóerő, azonos súly, másfél milla, ami akkor egy másfeles panellakás ára volt. No itt nem csak a fizetésem játszott szerepet, itt mázlista voltam, mert a céghez bejött egy olyan nem várt felkérés, hogy afféle talált pénzként összejött a komoly Porsche. Az már nagyon állat volt. Az az a kocsi ami ma a Fritzenfest főszereplője.
Aztán volt 911 is majd Boxster is.
Ma már nincsenek meg, ma átlagos csóró vagyok, de a csodás fiatalságomat nagyon boldoggá tették a Porschék. Imádtam őket. Még pályázok egyre, de az anyagiak előteremtése folyamatban van.
Miért Porsche? Csak. Nekem az tetszik. Milliárdosként is az tetszene. Amúgy meg az összes exkluzív autó közül a legélhetőbb. Pl egy 996os szériájú első vízhűtéses Carrera kb egy Passat vagy egy Audi költségszintjén fenntartható, kicsit nagyobb fogyasztással. 17ezer eurótós elérhető, szépek vannak 22-25000€ közt.
Ha ügyesen választasz, ezekkel együtt lehet élni, nincsenek millás szervízsszámlák, mint az olasz csodáknál. Vannak Porschéra szakosodott szervizek már, nem csak a PHungária.
"Az amúgy tényleg egy szerencsétlen helyzet, hogy egy olyan lúzer országban kell élnünk, ahol még egy használtautó is elérhetetlen álomnak hat."
Ne zavarjon hogy nem átlag használt autóról van szó... használtan Suzukit, Skodát, Fordot, VW-t bárki tud venni. Vagy azt hiszed, hogy mondjuk Szlovákiában minden 20 évesnek használt Lamborghinije van? Az ilyen autók maximum Monacóban számítanak átlagosnak, minden más helyen, még használtan is csak a szupergazdagok játékszerei.
A Porsche ex tulaj vagyok. Azért us emlegettem a Porschet mert ugyan nem olcsó, de ár érték arányban a legjobb. Egy audi bmw merci árban (használtan is) van egy sokkal élvezetesebb autód.
No meg kinek mi fontos. Régen ingatlanosként jártam olyan 120millás házban ahol a tulaj fird fiestával járt. Jól körbe is röhögtem de mondta hogy neki pl a kocsi nem fontos. És ismertem panellakó Aston Martin tulajt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!