Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Éjjeli vezetés?

Éjjeli vezetés?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy régi Suzuki Swiftem van. Az a fő problémám, hogy már nem tudok éjjel közlekedni vele sehol, mert annyi SUV meg hasonló autó van aminek magasan van a lámpája, hogy ha szembe jönnek velem az úton akkor nem látok semmit. Annyira elvakítanak, hogy volt hogy már vész-fékeznem kellett mert nem láttam az utat de tudtam hogy valahol kanyar lesz.

Ez ellen mit lehet tenni?

Nem velem van a gond, mert már többen is mondták nekem ugyanezt, szintén alacsony autó esetén.

Van valami ilyen intelligens fényre sötétedős valami esetleg?

Már jelenleg azon vagyok, hogy a tetőre szerelek egy kamerát, aminek a képét valahol az utastérben elhelyezett kis képernyőn fogom nézni, hogy ha ilyen van legalább azon lássam hogy merre kell menni...

2018. jan. 18. 11:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

*autópályánból

autópályán nem veszik észre a szembesávból

2018. jan. 18. 14:22
 12/18 anonim ***** válasza:
Szia, bár segíteni nem tudok, de együttérzek. Engem is baromira vakít némely autó, főleg ahol nincs közvilágítás sem.
2018. jan. 18. 15:34
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
A karcos szélvédő is rettentően ronthatja a kilátást éjszaka.
2018. jan. 18. 15:37
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Én is ahhoz tartom magam, hogy a kérdezővel van a baj. Van aki egyszerűen nem tud éjszaka vezetni, mert éjszaka ugye "vakon" megyünk, és ezt meg kell szokni. Ja és nem a lámpa fényébe kell bámulni.
2018. jan. 18. 16:01
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Karcosnak valamennyire karcos a szélvédő, de ezt alig látni rajta, nincsenek rajta mély karcok. Mikor nem látok semmit jelenség van, akkor sem látok a szélvédőn karcokat, csak kicsit világosabb az egész. Lehet hogy épp emiatt nem látok ki?

Az, hogy nem nézek bele az alap, erre már rájöttem és tényleg segít. De nem oldja meg a problémát sajnos. Próbáltam már azt is, hogy mikor jön szembe egy ilyen vakítós lámpájú autó, akkor annak a lámpáját kitakarom a kezemmel de ez sem segít ugyanúgy alig látok valamit.

2018. jan. 18. 16:58
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem is a látható karcoktól lesz rossz, hanem a sok apró mikrokarcolástól.

Szóródik rajtuk a fény, különösen esőben nagyon rossz.

2018. jan. 18. 18:10
 17/18 anonim ***** válasza:

nem a kerdezovel van a baj, hiszen irta is, hogy mas autokban ilyet nem tapasztal

vagy csereltess szelvedot a suzukin vagy vegyel olyan sarga uvego szemuveget (az valszeg olcsobb) amit az elozo ajanlott

a parom idosodo szuleinek vett ilyen sarga uvegut es javult az oregek latasa esti fenyben/szurkuletben

2018. jan. 18. 19:13
 18/18 anonim ***** válasza:
Nekem is Suzukim van, de nekem nincs ilyen problémám. Az úttest felezővonalát nézd ilyenkor.
2018. jan. 19. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!