Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Éjjeli vezetés?

Éjjeli vezetés?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy régi Suzuki Swiftem van. Az a fő problémám, hogy már nem tudok éjjel közlekedni vele sehol, mert annyi SUV meg hasonló autó van aminek magasan van a lámpája, hogy ha szembe jönnek velem az úton akkor nem látok semmit. Annyira elvakítanak, hogy volt hogy már vész-fékeznem kellett mert nem láttam az utat de tudtam hogy valahol kanyar lesz.

Ez ellen mit lehet tenni?

Nem velem van a gond, mert már többen is mondták nekem ugyanezt, szintén alacsony autó esetén.

Van valami ilyen intelligens fényre sötétedős valami esetleg?

Már jelenleg azon vagyok, hogy a tetőre szerelek egy kamerát, aminek a képét valahol az utastérben elhelyezett kis képernyőn fogom nézni, hogy ha ilyen van legalább azon lássam hogy merre kell menni...

2018. jan. 18. 11:03
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
0%
"Már jelenleg azon vagyok, hogy a tetőre szerelek egy kamerát, aminek a képét valahol az utastérben elhelyezett kis képernyőn fogom nézni, hogy ha ilyen van legalább azon lássam hogy merre kell menni.." zseniális ötlet, alig fogod észrevenni azt a pár másodpercnyi késedelmet... A kamionoknak sokkal magasabban van, így már a suv-divat előtt is fent ekllett hogy álljon ez a probléma, de akkor nem voltak ilyen gynegék a sofőrök.
2018. jan. 18. 11:10
 2/18 anonim ***** válasza:
A nagy "terep" autónkkal én is jobban szeretek este közlekedni,de városba a kicsivel jobb közlekedni és igen,néha a szemem kiég és nem csak a nagy autók esetébe hanem a kicsik esetébe is mert szerintem néhányan nincsenek azzal tisztába miért is van fényszórómagasság állítási opció az autójába, mert elég sok esetbe csak annyi lenne,hogy beállítanák úgy ahogy kellene és akkor nem égne ki a szembejövő szeme.
2018. jan. 18. 11:23
 3/18 anonim válasza:
0%
De veled van a baj,rossz a szemed vagy valami. Vezess többet éjjel és megszokod.
2018. jan. 18. 11:24
 4/18 D. Brasco ***** válasza:
25%

"Nem velem van a gond,"

Pedig de!!Veled van a gond!

2018. jan. 18. 11:25
 5/18 A kérdező kommentje:
12 éve vezetek már. Ezt az autót 1 éve vettem, előtte egy B4-es Passat-om volt, ahol is sosem tapasztaltam ezt. Továbbra is azt mondom, hogy nem a szememmel van a baj.
2018. jan. 18. 11:49
 6/18 A kérdező kommentje:

Egy hete egy Opel Astra-val mentem este kb. 150 kilométert és azzal teljesen rendben volt minden.

Szerintem vagy azzal van a gond, hogy tényleg túl alacsonyan van az ülés a Suzukiban, vagy magával az autóval nem stimmel valami.

2018. jan. 18. 11:56
 7/18 anonim ***** válasza:
Ez ellen nem tehetsz semmit, max nem vezetsz sötétben. Én ültem astrába, swiftbe is, mind 2 ugyanolyan alacsony.
2018. jan. 18. 12:00
 8/18 A kérdező kommentje:

Hát akkor tényleg nem tudom, hogy miért van ez :(

Rossz lehet a szélvédő talán? Tud úgy "elromlani" hogy nem reped meg és hasonló?

2018. jan. 18. 12:07
 9/18 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy akarva-akaratlanul rossz irányba nézel?

Mindenkit zavar a szemből érkező lámpája, meg kell próbálni elnézni mellette, ami tökéletesen nem sikerülhet, de nem a lámpa fényét kell nézni, hanem az elötted lévő útszakasz jobb szélét.

Fék is van az autón, ha szükséges, időben lassíts, ne az utolsó pillanatban vészfékezz.

2018. jan. 18. 14:16
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Átérzem a problémát, pedig Octaviában ülök, ami a Swifthez képest magasabb.

Én apró fénykürtözéssel szoktam jelezni, ha vakulok a SUV-októl. Semmit sem ér.

Még rosszabbak az intelligens/automata fényszórók pl. autópályánból közeledőt és oda nem takarják ki a távolsági fénycsóvát. Betiltanám az összes automata távfényt.

Az egyetlen részmegoldás nekem a sárga lencsés szemüveg lett. Ködben, szürke időben, erős szórt fényben kifejezetten jó, sötétben pedig a káprázáson csökkent valamennyit. Nem kell komoly befektetést rászánni, én Aldiban vettem egy cserélhető lencsés szettet, de csak a sárgát használom.

Másfél millió km felett járó autós futár adta a tippet, ami nekem is jól jött.

2018. jan. 18. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!