Új autó árából akkor is lehet alkudni ha valaki hitelre/részletre veszi?
Így van. Sok helyen hitelre még inkább hajlamosak nagyobb kedvezményt adni, mert a hitelre is jutalékot kapnak.
Én most vettem új autót. Több kereskedéstől kértem árat. Persze a legtöbben e-mailben nem is küldtek, csak annyit írtak, hogy menjek be beszélgetni.
A legtöbb helyre elmentem. Mindenhol ugyan azt hallgattam végig. Kb egy óra beszélgetés után meggyőztem őket, hogy ismerem az autó specifikációját és az internetes konfigurátort is használom. Így nem véletlenül arra az összeállításra kértem az árat, amire kértem. Nem véletlenszerűen ikszelgettem be ismeretlen fogalmakat az extralistán...
Ezután kaptam árakat. Olyan nagyon nagy szórás nem volt. +-10% kb. Bár ha azt vesszük ez is ugyebár több százezer forint, tehát nem elhanyagolható.
A legolcsóbb árajánlattal ezután még elmentem pár kereskedésbe, megkérdezve hogy tudunk-e ez alá menni. Több helyen kerek perec megmondták, hogy ők csak drágábban tudják adni, rendeljem meg a másik helyen. Nem igazán harcolnak a vásárlókért. Az talán csak a válság idején volt jellemző, mikor nem nagyon vitték az új autókat.
Volt ahol viszont tudtak további kedvezményt is felajánlani. Ott vettem meg az autóm.
A lényeg, ami miatt ezt mind leírtam, mikor a megrendelőt töltöttük ki, akkor került egyáltalán szóba, hogy hitel, vagy kp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!