Motorokhoz az ABS jó dolog? Érdemes olyat venni?
Figyelt kérdés
Olyan autóm van amiben nincs ABS és nagyon sokszor jól jönne, de motort még soha nem vezettem, de tervezem letenni a jogsit és venni egyet. Érdemes olyat venni amiben ABS meg a többi elektronikai segédlet van? Ezek alapfelszereltségek ma már, vagy extrák?2018. jan. 10. 11:41
1/15 anonim válasza:
Hát motoron szerintem fontosabb, mint autón, hiszen ha a motor megcsúszik fékezéskor, abból nagyon könnyen esés lehet.
2/15 anonim válasza:
Hát igen, én is estem már 2x is motorral, elsővel fékeztem és nincs abs rajta.
3/15 anonim válasza:
Nagyon hasznos és érdemes ABS-el szerelt motort venni. Ha jól tudom 2016-tól minden 125ccm feletti motoron kötelező az ABS.
4/15 A kérdező kommentje:
az abs a motorokon mind2 kereket képes megakadályozni a blokkolástól?
2018. jan. 10. 12:46
6/15 anonim válasza:
Így van, ahogy mondják: az ABS motoron fontosabb lehet, mint autónál.
Viszont hadd kérdezzek valamit. Azt írod, hogy nagyon sokszor jól jönne, ha lenne az autódban ABS. Mégis a vészfékezés közbeni jobb manőverezhetőségen kívül melyek azok az esetek, amikor jól jön az ABS? Vagy ilyen sokszor kerülsz életveszélyes helyzetbe vezetés közben?
7/15 A kérdező kommentje:
hát mondjuk ha lelép egy gyalogos az útra előtted, akkor hiába mondja a sok idióta hogy "nem taposni kellene a féket, hanem pumpálni" kétlem hogy valaki majd elkezdi ilyen helyzetben pumpálni a féket... és így csak megnő a fékút.
2018. jan. 10. 13:27
8/15 anonim válasza:
ABS-nek autóknál akkor jön ki az előnye, mikor a kerekek alatt nem pont ugyanolyan az út. Egyenes, egyenletes úton ABS nélkül is nagyon hasonló féktávot lehet produkálni bekapcsolt ABS-hez viszonyítva. Csak ismerni kell az autót.
9/15 anonim válasza:
Az ABS autóknál nyálkás, esős, vagy bármi miatt csúszós úton jön nagyon jól, mikor a kerekek már kisebb fékezéstől is blokkolnának, és amúgy is megnő a fékút hossza. Ilyenkor ha lelép eléd a kisgyerek, nem azon kell törnöd a fejed, hogy jajj, meg ne csússzon a kerék, meg ilyesmi, hanem bátran, erővel letaposod a fékpedált, és tudod, hogy a lehető legrövidebb úton belül megállsz, és keresztbe sem állsz, mert nem blokkolnak a kerekek.
10/15 anonim válasza:
Sőt ,motorokon még átfordulásgátlóként is bevetik!
Kerék terhelési szenzorral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!