Olyan probléma merült fel egy opel astra 1,6 8 szelepes benzines tipusú autóval, hogy kb 8 éve nem cseréltek benne olajat de kb 50000 km mentek kopognak benne a hidrotőkék. Mit tegyek?
Nekem a gyári olajtól kezdtek csattogni lassan 5 éve. Nem foglalkozok vele mert semmi baja egyébként, olajat nem eszi, fogyasztás 7.5-8 liter városban. Amíg nem én használtam hanem egy családtag, volt hogy 30.000 km-t ment olajcsere nélkül.
Ennek ellenére patent a gép mindenhogy, nem is rohad, pedig hetente van mosva és alaposan takarítva. Amúgy munkábajárós autónak jó, nem sajnálom városba "gyilkolni", mellette van egy új autóm is de arra vigyázok mint a szemem fényére.
Jelenleg 260.000 km van benne.
Vegyél bele valami olcsóbb 5W40 szintetikus olajat, járj vele párszáz km-t, aztán cseréld le valami jó minőségű 5W40 szintetikusra. Az első feloldja, kimossa, ami ki lehet mosni, ezért ne legyen sokéág benne.
Az olajszűrőt mindkét alkalommal cseréld ki, azon ne spórolj az első alkalommal se.
Abban nem a hidrotőkék kopognak, hanem a kenetlenségtől elkopott a vezérműtengely, himbák, szeleprátét.
Tipikus GM motor hiba, olajcsere hiányában.
De fotelszerelők szerint lehet orvosolni beöntéssel, rózsafüzér morzsolgatással, imádsággal.
Nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!