Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Üzemanyagadalék ér valamit?

Üzemanyagadalék ér valamit?

Figyelt kérdés

Ezt ajánlgatják nagyon fórumokon skodába:

VIF Super Diesel nyári adalék 500 ml

Csak azt nem értem, hogy ha 1:1000-hez a hígítási arány akkor hogy érhet ez bármit is? Még ha 1:50-hez lenne akkor talán el is hinném, hogy van is értelme.

2018. jan. 7. 18:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

Azért van ami ér valamit, én mivel télen szinte csak városba megyek munkába tél végén mindig töltök a benzinhez egy motor tisztítót és tényleg alaposan kipucolja.

Előtte rángat a kocsi, utána meg nem.

Pár ezer forint van a Spuri, Golden Eagle meg még valami márka.

2018. jan. 16. 10:56
 12/18 A kérdező kommentje:
Te belenyomod az egész flakont egy tankoláshoz?
2018. jan. 16. 11:23
 13/18 D. Brasco ***** válasza:

"tél végén mindig töltök a benzinhez egy motor tisztítót és tényleg alaposan kipucolja."

Áruld mar el hogy nalad mi meg mit pucol ki ?!?!

2018. jan. 16. 11:40
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

Mivel 60 literhez írja az egészet 2 tankolásra szoktam, sajna a flakon nem átlátszó de érzésre a felét egy tankolásnál.

És így megúszok egy drága szelepbeállítást.

Kiégeti a lerakódott kormozódást gondolom, de nem vagyok autószerelő.

2018. jan. 16. 13:43
 15/18 anonim ***** válasza:
55%
Ha lerakódott kormot találsz a motorban, akkor az elég nagy baj. Nem pucol az ki semmit, csak placebo. A rángató motor is elég nagy baj.
2018. jan. 16. 15:03
 16/18 anonim válasza:
Sok embertől (köztük autószerelő/autó üzletes) kérdeztem erről a VIF adalékról, ők is ajánlották. Spuri-tól jobb, egy független teszten is kimutatták (laboratórium, minden kutyasz.ra), hogy a flakonon jelzett infók szerint a VIF felelt meg mindenben, a Castrol TDA lett a 2. Én használok téli-nyári VIF-et, amit meg a pénztárcádból kivett pénzt illeti számold már ki mennyi az: 0,5 liter VIF elég 500 liter üzemanyaghoz, ebből mész kb (legyen 6,5 liter fogyasztásod, ez már egy kb. 150LE diesel autó) 7692km-t. 500 liter diesel ma kb. 212.500Ft, add hozzá az adalék árát, kijön 1 liternél +5Ft-ra. Na ez aztán nagyon sok. Inkább a magyarországi 4800-5500 Ft-os ára durva, Szlovákiába 7-8 € (~2450 Ft). Ja és elején mikor elkezdtem használni valóban éreztem különbséget, pedig én is egyből a "na tuti nem lesz semmi változás" gondolatot erősítettem. Ha hiszed, ha nem, próbáld ki a 125ml-es változatot, az csak ~700 Ft, aztán meglátod szerinted milyen.
2018. okt. 28. 01:01
 17/18 anonim válasza:

Az én autószerelőm azt mondta hogy vannak az adalékok és a kotralèkok ezért ő az NCH K Gard NF adalékot ajánlja ami jelenleg 9ezer Ft. 1 literes kiszerelésben lehet kapni. 1000/10 arány, tehát egy teli tankhoz 50 ml kell hozzá önteni abban az esetben ha 50litert tankolsz.

Tapasztalatok folyamatban vannak egyenlőre rossz hatást nem észleltem.

2020. máj. 3. 22:51
 18/18 A kérdező kommentje:
Én most egyelőre átálltam arra, hogy tankolom az OMW max motion dieselt amíg ilyen olcsó az üzemanyag. Bár így se őrülten olcsó 370 Ft 1 liter most.
2020. máj. 5. 15:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!