Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a hibája az autómnak?

Mi a hibája az autómnak?

Figyelt kérdés
Nemrég vásároltam használtan egy Golf IV-t, 1.4 TSI motorral. Tesz út alatt annyira nem hajtottam meg, csak úgy átlagosan közlekedtem vele. Viszont azóta észrevettem hogy ha nagyobb gázzal indulok el még ha ki sem pörögnek a kerekek akkor is el húzza a kormányt az autó. Vagyis hiába tekerem el a kormányt érzem hogy az autó nem arra akar menni. Vétel előtt sok embert megkérdeztem és többen mondták hogy ez egy jó autó, sportos közlekedésre is alkalmas. Vagyis valami az enyémben nem stimmel. Szerintetek mi lehet a baja? Én annyira nem értek ezekhez. Szerelőhöz csak jövőhét végén tudom vinni, addig jó lenne kideríteni valamit ezzel kapcsolatban.

2018. jan. 6. 19:38
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Na haza is értem. Mind két elsőben 2,3 bár volt. Azt nem tudom hogy mennyi a normális (elfelejtettem előtte megnézni) így inkább hagytam is ennyin.

De amúgy nem lehet hogy a motorral függ össze? Mert tényleg csak akkor csinálja mikor álláskor vagy kis sebességkor nagy gázt adok neki. Nagyon sebességnél már nem veszem annyira észre. 4-ben próbáltam 100 km/h-nál, itt már nem is lehetett érezni.

2018. jan. 6. 21:01
 12/17 anonim ***** válasza:
Ez azért van mert alacsony sebességfokozatban ha lepadlózod sokkal nagyon a kerekekre ható nyomaték. Magasabb fokozatban ezért nem érzed a különbséget illetve a váltást
2018. jan. 6. 21:41
 13/17 A kérdező kommentje:
Értem. De ha nagyobb a kerékre ható nyomaték attól miért nem fordul az autó?
2018. jan. 6. 21:43
 14/17 anonim ***** válasza:
Ez lehet teljesen normális jelenség a nagy nyomaték miatt. Emiatt a jelenség miatt van a komolyabb elsőkerekes sportkocsikban speciális futőmű (pl. Focus RS).
2018. jan. 6. 21:51
 15/17 A kérdező kommentje:

Akkor lehet csak ez a baj vele...

Még holnap kipróbáltatom mással is, aki már vezetett elsőkerekes autót (nekem ez az első), hátha hozzá tud szólni a dologhoz.

2018. jan. 6. 21:54
 16/17 anonim ***** válasza:
Semmi baja az autónak. Ilyen az ha találkozik az erős motor, az elsőkerékhajtás és egy buta futómű (MaCpherson). Ez a hatás erősödik ha kap az autó olyan felniket amik nem rá valók. A gyárilag puha szilentgumik is rátesznek egy lapáttal, de ez a kényelem ára.
2018. jan. 7. 11:52
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ.

Meg volt a próbaút, mások is azt mondták hogy semmi baja.

Ez végülis jó hír, de rossz is egyben hogy akkor javítással jobb már nem igazán lesz.

Módosítani vajon lehet rajta? Gondolom a teljes futómű cseréje nem megoldható. Más szilentgumikkal milyen lenne? Sokat lehetne javítani rajta? A kényelem annyira nem fontos, egy Ladából ültem át ebbe, szóval hozzá vagyok szokva ahhoz hogy ide-oda zötykölődök menet közben.

Amúgy ez a 122 Le-s változat.

2018. jan. 7. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!