Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a hibája az autómnak?

Mi a hibája az autómnak?

Figyelt kérdés
Nemrég vásároltam használtan egy Golf IV-t, 1.4 TSI motorral. Tesz út alatt annyira nem hajtottam meg, csak úgy átlagosan közlekedtem vele. Viszont azóta észrevettem hogy ha nagyobb gázzal indulok el még ha ki sem pörögnek a kerekek akkor is el húzza a kormányt az autó. Vagyis hiába tekerem el a kormányt érzem hogy az autó nem arra akar menni. Vétel előtt sok embert megkérdeztem és többen mondták hogy ez egy jó autó, sportos közlekedésre is alkalmas. Vagyis valami az enyémben nem stimmel. Szerintetek mi lehet a baja? Én annyira nem értek ezekhez. Szerelőhöz csak jövőhét végén tudom vinni, addig jó lenne kideríteni valamit ezzel kapcsolatban.

2018. jan. 6. 19:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Ezt okozhatja a rossz lengéscsillapító, nem jól beállított kormány összekötő, esetleg lengőkarok, de az egyik oldalon lapos gumiabroncs is. Én a lengéscsillapítót tartom a legesélyesebbnek.
2018. jan. 6. 19:41
 2/17 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a választ.

Ezeknek van valami más jelük is? Más esetben is produkálnak valamit? Amúgy az autó nagyon kényelmes, a kisebb gödröket alig érzem meg benne.

2018. jan. 6. 19:43
 3/17 anonim ***** válasza:
Igen. A karok sziletjei ha kikoptak kopogó hangot adnak. A lengéscsilapító meg hát...túl puha az autó, ha lenyomod az elejét csak 2-3 fel-le mozgás után áll be vízszintbe.
2018. jan. 6. 19:48
 4/17 A kérdező kommentje:

Mindjárt megnézem ezt a lenyomósosdit.

Kopogni nem kopog semmi.

2018. jan. 6. 19:55
 5/17 anonim ***** válasza:
Golf 4-ből nem volt 1.4 TSI. De igen, a futóműnél valami nem oké, alá kéne nézni.
2018. jan. 6. 19:58
 6/17 A kérdező kommentje:
Ja bocs, tényleg elírtam. Golf VI-ról van szó (a címszavakba meg nem tudom hogy miért van Golf 4, én Golf VI-t írtam (de lehet ott is elcsesztem)).
2018. jan. 6. 20:03
 7/17 A kérdező kommentje:

Ja és a lényeg: megnyomkodtam mind két oldalt elől. Nem lötyög utána. Ahogy lenyomás után felengedtem kapásból visszaállt az alap szintbe (talán kicsit ment felfelé majd úgy vissza).

Alulról ki lehetne szúrni hogy mi a hiba? Esetleg én is meg tudom állapítani? (Igaz aknám nincs, de emelőm meg zseblámpám az van...)

2018. jan. 6. 20:07
 8/17 anonim ***** válasza:
Nézd már meg hogy nem e lapos az egyik gumid jobban mint a másik. Mert a leírtak alapján így már esélyes hogy a kormányműben nem okés valami azt meg ha alánézel sem fogsz látni semmit.
2018. jan. 6. 20:13
 9/17 anonim ***** válasza:
Megnézheted, de nem ártana elvinni egy szervizbe, mert a futómű nem egy olyan része az autónak, ami nyugodtan maradhat hibás néhány hónapig.
2018. jan. 6. 20:14
 10/17 A kérdező kommentje:

Oké. Majd persze el fogom vinni, csak majd jövőhét végén fog ráérni a szerelő.

Guminyomást meg fogom még ma nézni, de csak benzinkúton tudom, az fog útba esni és nincs mérőm. Mondjuk ha pontos nyomást nem is, de azt ott is meg lehet állapítani hogy van-e köztük eltérés.

2018. jan. 6. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!