Hogy érdemes tuningolni a kocsimat?
Van egy BMW e46 328i-m. Olvasgattam több helyen is, viszont normális véleményeket várnék, kiváncsi lennék tapasztalatokra, gondolatokra, tippekre. Leginkább teljesítményt szeretném felhúzni.
Ha jol tudom, de javítsatok amit rosszul. A kompresszor, alacsony fordulaton segíti a teljesítményt, de nem túl nagy tartományban, a turbó pedig magasabb fordulaton hosszabb tartományban. Melyiket lenne érdemes megpróbálni, turbó vagy kompresszor? Vagy esetleg mennyire megoldható mindkettő használata? Mert hallottam talán a vw nél ilyen motorról.
A következő motoroptimalizálás érdekében a chippeltetés lenne. Aztán egy sport, vagy direkt szűrő, sport gyertyák, és egy sport, mondjuk akrapovic kipufogó rendszerre gondoltam. (Úgy tudom elég jó márka.) ezeken felül futóművet kicsit "hozzáhangolni" ezekhez. Esetleg ez jó lehet így, vagy valakinek lenne más tippje, ötlete?
Válaszokat előre is köszönöm!
Persze hogy van ötlet! Vegyél egy gyárilag turbós vagy kompresszoros kocsit.
Szívóbenzint nem éri meg tuningolni. A kocsi piaci értékét ráköltöd csak a kipufogórendszerre ha normálisat akarsz katalizátorral stb. A turbósítás mégegyszer ennyi, a "sport" légyszűrő meg a gyertya lófingot nem ér, ahogy a chio chips sem.
Ennél a kocsinál én megcéloznám a kitűnő gyári állapotot, nem boyrészer akarnék lenni mert abból már sok van.
Köszönöm szépen az első négy válaszolónak, nekiállok számolgatni, ha már hárman is írtátok hogy nem kevés pénz lesz, viszont átnézem a fórumot is és nagyon szépen köszönöm az ötletet.
Kedves 5.! Minden bizonnyal szövegértési problémáid vannak. Kihangsúlyoztam hogy normális válaszokat szeretnék, mivel segítség kérés képp tettem fel a kérdést, hogy mások erről mit gondolnak.
1 misi csak a turbósítás.
Továbbá 1 misi a kovácsolt hajtókarok, dugók, gyűrűk, injektorok, üzemanyag rendszer, vízpumpa szimering, csapágyak, blokk és hengerfej csavarok, gépműhely.
Továbbá még egy pár százas a kuplung, fékek, futómű, kipufogó.
Ha márkás katalizátoros kipufogó rendszert akarsz, akkor az 2-3000 euró
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!