Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A nagyobb benzinmotoroknak...

A nagyobb benzinmotoroknak milyen a gázreakciója?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert én sohasem szerettem benzinmotort vezetni, rossz a gázreakciójuk, sohasem azt csinálták, amit szeretnék.

Az első autómat kivéve az összes dízel, most egy 2 literes Lagunám van, kifejezett jó a gázreakciója, érezni,hogy "tol" vagy inkább ugrik.

Előtte egy Mondeo MK3 volt, az is normálisan reagált a gázadásra, szintén 2 literes dízelmotorral

A Az 1,6-2.0 benzineseket, amikor lepadlózod, akár el is kezdhetsz számol 1...2...3...4...5...6...7....8.. mire "felébred" a motor.

Ellenben a dízelben, legalábbis, ami nekem van lepadlózod és egyből lendül a fordulatszámmérő meg a km/h.

Arra lennék kíváncsi, hogy a nagyobb V6-V8 motoroknál mi a helyzet?

Azok ugranak vagy náluk is kell egy kis idő, mire felébrednek?

2018. jan. 1. 22:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
1es. Leulhetsz .
2018. jan. 1. 22:25
 2/12 anonim ***** válasza:

"A Az 1,6-2.0 benzineseket, amikor lepadlózod, akár el is kezdhetsz számol 1...2...3...4...5...6...7....8.. mire "felébred" a motor. "

Ez azért nagyon nem igaz ám. Szerelik az autókat olyannal is, hogy sebességváltó, ha ügyesen használod akkor megindul az rendesen.

"Arra lennék kíváncsi, hogy a nagyobb V6-V8 motoroknál mi a helyzet?

Azok ugranak vagy náluk is kell egy kis idő, mire felébrednek?"

Alapjáratról az sem fog gumit füstölve elindulni, de azért egy combosabb V8 azért már talán fog úgy gyorsulni, mint a Lagunád :)

2018. jan. 1. 22:30
 3/12 A kérdező kommentje:

A gyorsulásuk nem rossz, főleg a 2 literes benzinesnek.

Nekem egyedül a gézreakcióval van bajom, ha már felébredt a motor, akkor már szépen húz.

Csak azzal az időszakkal van baj, amíg alszik.

Ismerem a sebváltót,nem tegnap szereztem jogsit.

2018. jan. 1. 22:34
 4/12 anonim ***** válasza:
45%

Komolyan agyam ledobja az ekszijat. Autogartok kinlodnak hogy tudnának szivobenzin gazreakciot létrehozni turbós autókban azt kiderül hogy csak a gykt kéne olvasni és vennének egy lagunat :))

Csodálatos, komolyan,

2018. jan. 1. 22:38
 5/12 anonim ***** válasza:
71%

Ez nem "gázreakció", annyi, hogy a benzineseknek magasabban van a nyomatékcsúcsuk, így kell idő, míg eléri a megfelelő fordulatszámot. Ha mindkét autót a neki megfelelő fordulatszámon padlózod le, akkor ugyanúgy fognak "lendülni".

Egyébként igen, a nagy dög benzineseknek van nyomatéka alacsony fordulatszámon is.

2018. jan. 1. 23:12
 6/12 anonim ***** válasza:
Egy dízelben alacsonyabb fordulaton is van nyomaték, ezért érezni hogy rögtön " húz ", egy nagy 4-5 literes benzinmotor pláne ha szívó szintén képes erre vagy egy turbós benzines.
2018. jan. 2. 02:48
 7/12 anonim ***** válasza:
45%
Értem hogy mire gondolsz, de az nem a gázreakció. Az a motor felpörgési hajlandóságát jelenti gázadás hatására. Ugye, még a nevében is benne van. Te a nyomatékosságra gondolsz, vagyis arra hogy mikor kezd húzni a motor. Nos, itt sem kéne az almát a körtével megpróbálni összehasonlítani. Turbós motorok vs. szívók. Nyilván előbbiek jobban húznak, mert túlnyomás alatt történik a hengerek feltöltése, nem a légköri nyomás által. Ennél fogva, több üzemanyagot lehet elégetni így nagyobb teljesítményt ad le a motor. Semmi varázslat nincs ebben, és ez független attól hogy dízel vagy benzines a motor.
2018. jan. 2. 07:41
 8/12 anonim ***** válasza:
47%

A szar turbódíueled hasonlítod a szívó benzineshez! Gratulálok! Körtét az almához...

Hasonlítsd az SDI dízelt egy szívó henzineshez!

Nyomjad az SDI-nek aztán kezdj el számolni 1;2;3;4;...aztán eljutsz a százig, és még akkpr sem fog történni semmi!

2018. jan. 2. 08:50
 9/12 anonim ***** válasza:
47%

Nos kérdező, tévedésben vagy, nem a motor méretétől függ a gázreakció, hanem attól, hogy mennyire van takarékosra hangolva a motor, és milyen Euro normás. Utóbbi a legfontosabb.

Sőt, ha csak mechanikailag nézzük, akkor a kicsi motorok pont hogy könnyebben felpörögnek, mint a nagyobbak, tehetetlenség ugyebár.

És a dízeleknek is rossz általában a gázreakciójuk, szerintem neked csak azért tűnik jónak, mert ha megindulnak, akkor tényleg jól mennek.

És ja, az újabb V6-V8-aknak is kell idő, mire ébrednek, főleg ha automata váltósak, és azt is meg kell várd, amiíg visszavált.

2018. jan. 2. 09:25
 10/12 crudy ***** válasza:
45%
A gazrekaciot ugy tudod megnezni h uresben pockolgeted a gazpedalt. Alapjaratrol. Ebben egy benzines gyorsabb lesz mint egy dizel. A hengerelrendezes nem igazan befolyasolja ezt. Vagyis de, de kicsit. Regi nagydiszno v8ak alig akartak megmozdulni. 6-7-7 liter. Mert regiek, buta motorok. Egy mai modern motort mar nagyon hamar atall egy masik munkapontba mert modern.
2018. jan. 2. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!