Télen miért elterjedtebbek a lemezfelnik?
Azon kívül, hogy a csúszós utak miatt nagyobb eséllyel sérülnek az alufelnik.
Ezen kívül van más oka is ?
Ha van sérülés az alun akkor szépen kikezdi a sós cucc.
Viszont ha nincs akkor semmi baja nem lesz.
Meg: ízlés dolga, de én nem szeretem gumit le-fel szereltetni évente 2*, praktikusabb téli gumi+felni garnitúra.
Akkor meg már acél, hogy ne egye a sós lé, mert nem mindegyik alu felninek van ellenálló minősége, vásárláskor nem tudni.
Drágábbnak biztos jobb...
Semmi baja nem lesz az alufelninek. Én az előző kocsimhoz vettem lemezfelnit, téligumi szettel. a nyári külön alufelnin volt. Van egy második kocsink, azt a könnyűfém felnivel vettük és felnin cserélgetjük évek óta a téli/nyári gumit.
Eredmény? A lemezfelni megrohadt (pedig csak télen volt fent), az alu, köszöni szépen, jól van.
Azért használják a lemez felnit, mert jóval olcsóbb az alumíniumnál. Télen sokkal könnyebb nekimenni a szegélynek, vagy bármi másnak. A lemezfelnit olcsóbban lehet cserélni. VALAMINT! Érdemes a lemezfelniből egy mérettel kisebbet venni, mint az aluból. Mert erre balonosabb gumit lehet szerelni. Azaz a gumi oldalfala jóval magasabb mint a nyári gumié. Így az sokkal jobban ellenáll a sérüléseknek. Télen, a havas, latyakos úton rengeteg láthatatlan tereptárgy van amire a kerékkel ráhajthatunk.
Szerintem érdemes télen lemezfelnire váltani. Bár szerintem az alufelninek az esztétikusságon kívül semmi más előnye nincs. de ez már egy másik történet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!