Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Télen miért elterjedtebbek a...

Télen miért elterjedtebbek a lemezfelnik?

Figyelt kérdés

Azon kívül, hogy a csúszós utak miatt nagyobb eséllyel sérülnek az alufelnik.

Ezen kívül van más oka is ?

2017. dec. 31. 14:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A sós lé szét is marja a nem olcsó alufelnit
2017. dec. 31. 14:57
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha van sérülés az alun akkor szépen kikezdi a sós cucc.

Viszont ha nincs akkor semmi baja nem lesz.

2017. dec. 31. 15:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Meg: ízlés dolga, de én nem szeretem gumit le-fel szereltetni évente 2*, praktikusabb téli gumi+felni garnitúra.

Akkor meg már acél, hogy ne egye a sós lé, mert nem mindegyik alu felninek van ellenálló minősége, vásárláskor nem tudni.

Drágábbnak biztos jobb...

2017. dec. 31. 15:25
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek !
2017. dec. 31. 15:26
 5/13 anonim ***** válasza:
80%
Egy hülye beidegződés... Nekem télen is legyen szép az autó, nemcsak nyáron. Főleg ha azt nézzük, hogy télen kb 5 alkalommal ha megy az ember rendes hóban... Szóval én mindig alufelnivel járok, és nem, nem rágta még ki a só. Ha pedig kirágja, akkor megcsináltatom, vagy veszek másikat.
2017. dec. 31. 16:30
 6/13 anonim ***** válasza:
95%
A sérült lemezfelnit is megeszi a só. Nem az az ok. Egyszerűen olcsóbb, mint az alu, így arra a pár téli hónapra belefér a csúnyább felni.
2017. dec. 31. 17:23
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Az alu érzékeny a sóra a csúszós úton könnyen oda lehet verni,no meg okos ember télen keskenyebb gumikkal jár mert azzal jobb a tapadás a hóban jégen mint a széles felnivel gumival.Ezért jobb a szett alu-nyári, és egy szett lemez- téli, így gumissal is spórolhat az ember mert otthon kicseréli magának.
2017. dec. 31. 17:23
 8/13 anonim ***** válasza:
95%

Semmi baja nem lesz az alufelninek. Én az előző kocsimhoz vettem lemezfelnit, téligumi szettel. a nyári külön alufelnin volt. Van egy második kocsink, azt a könnyűfém felnivel vettük és felnin cserélgetjük évek óta a téli/nyári gumit.

Eredmény? A lemezfelni megrohadt (pedig csak télen volt fent), az alu, köszöni szépen, jól van.

2017. dec. 31. 17:38
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért használják a lemez felnit, mert jóval olcsóbb az alumíniumnál. Télen sokkal könnyebb nekimenni a szegélynek, vagy bármi másnak. A lemezfelnit olcsóbban lehet cserélni. VALAMINT! Érdemes a lemezfelniből egy mérettel kisebbet venni, mint az aluból. Mert erre balonosabb gumit lehet szerelni. Azaz a gumi oldalfala jóval magasabb mint a nyári gumié. Így az sokkal jobban ellenáll a sérüléseknek. Télen, a havas, latyakos úton rengeteg láthatatlan tereptárgy van amire a kerékkel ráhajthatunk.

Szerintem érdemes télen lemezfelnire váltani. Bár szerintem az alufelninek az esztétikusságon kívül semmi más előnye nincs. de ez már egy másik történet...

2017. dec. 31. 23:17
 10/13 anonim ***** válasza:
95%
Gondolom kímélni akarják a sós latyaktól stb, bár lehet ebben valami, például nálam két szett grammra ugyanolyan felnim van a 4 éves kocsihoz, a felnik szintén a kcosival egyidősek, és már most meglátszik a különbség a nyáron és télen használtak között, a téliek kezdenek mattulni.
2017. dec. 31. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!