Üdv! Az alábbi esetben hol szervizelnétek az autót?
Figyelt kérdés
A napokban vettem egy 2007-es Toyota Aurist, 1.6 benzines. Toyota márkaszervizbe vagy átlagos, de ismert autószerelőhöz vinnétek? Pár mondatban alátámasztanátok hogy miért az egyik illetve miért a másikat választanátok?
Én alap esetben maradnék a márka szerviznél mert nekik vannak normál esetben a márkához kapcsolatos célszerszámai, gyári programjai, és mivel ott sok hasonló autó fordul meg azért elég jól ki tudják ismerni a típust.
2017. dec. 28. 15:24
2/11 crudy válasza:
A legjobb munkat nem minden esetben de tulnyomoreszt markaszervizben vegzik. Ismerik az autot, tudjak hogy kell szetszedni, osszerakni. Markaszerviz es markaszerviz kozott ia van kulonbseg. Ha jo a hire akkor viheted oda. Hatranya, hogy dragabban dolgoznak, nem nagyon ismerik a felujitas szot illetve a gyarto alltal meghatarozott alkatreszeket kell hasznalniuk ami nem mindig a legjobb valasztas.
En fuggetlen szerelohoz jarok, a baratom a szerelo, jol dolgozik, meg lehet vele beszelni mindent, ismerem oket. Ezzel kiszurtem a hatranyat, hogy atverjenek vagy ganyoljanak.
2017. dec. 28. 15:27
3/11 Beviz Elek válasza:
Csak és kizárólag otthon.
2017. dec. 28. 15:35
4/11 A kérdező kommentje:
Véleményem szerint nem vinném egy márkaszervizbe az autót hogy vezérlést, olajat cseréljenek rajta. Viszont a márkaszerviz pecsétel a szervizkönyvbe amelyet később eladásnál be lehet mutatni mi lett mikor cserélve.
2017. dec. 28. 15:39
5/11 anonim válasza:
Egy izzó csere 10 ezer kb , komolyabb dolgok miatt sem vinném oda . Szervízkönyv a kötelező garancia ellenőrzésnél lényeges , nem sokat jelent 10 éves gépnél . Másrészt a márka szervízben bepecsételnek harmad annyiért mint a kötelező szervíz ára , emiatt nem lehet megbízni a papírral rendelkező autókban sem .
2017. dec. 28. 15:45
6/11 anonim válasza:
Budaörsi Toyota képviselet javította biztosítón a szomszéd gépét mert leszorították a sávjában és az első ablak kirepedt a tükör leszakadt és megpattant kissé a festék . Elismerte a hibát a károkozó . 4 nap után ment érte , tételes javítási számlát kapott tükör és ablak csere plusz óradíj fényező általi festés és extra takarítás mosás . 300 ezer a vége . A kocsi nem lett lemosva de a kulissza és a lábtörlő alatt is üvegek , a tükör régi bontott a kábelein látszik és a burkolatot csak színre fújták , az ablak is bontós . Cserébe az ablak lehúzó működtető gombot a karfán elrontották . Vissza vitte és megmutatta hogy trógerek és csalók . Elnézést kértek és gyorsan septibe kiporszívózták a szilánkokat lemosták a gépet és hoztak a raktárból egy kapcsolót bepattintották . Ami természetesen bontott áru ...
2017. dec. 28. 15:55
7/11 anonim válasza:
Első válaszoló vagyok, és amikor olvasom itt hogy az emberek többségének milyen tapasztalatai vannak a márkaszervizekkel megdöbbenek. 10 ezer egy izzó csere és társai. Hihetetlen számomra hogy ilyen helyek tudnak működni pláne ha a többség olyan tróger munkát is végez mint ahogy itt sokan írják.
2017. dec. 28. 17:29
8/11 anonim válasza:
Markaszerviz es markaszerviz kozott eg es fold lehet a kulonbseg. En is Toyotazok, 2 alkalmat (egy lakatolas/festes meg egy klimajavitast) kiveve MINDIG markaszervizbe hordtam az autot. Az elozo Toyotat is. Sosem volt meg panaszom a munkajukra, csak ajanlani tudom oket (reklam helye: Obuda, Szolokert utca, a ceg nevet szandekosan nem irom le).
Aki egy izzocsereert szervizbe megy, na az meg is erdemli hogy lehuzzak 10k-ra...
2017. dec. 28. 18:30
9/11 crudy válasza:
Van kulonbseg bizony. Szekszardi opelt nagyon nem ajanlom, budaorsi opel teljesen korrekt hely.
2017. dec. 28. 18:33
10/11 anonim válasza:
Majdnem 11 éves, egyszerű, megbízható autónak nincs mit keresnie a márkaszervízben. Qrvára drága, cserében az ember elvárná, hogy szakértőket talál ott. Közben meg az ottani szerelők jobban vakarják a fejüket a Toyota márkaszervízben, mintha egy jó független szerelőhöz vinnéd az autót.
Szóval tényleg, semmi értelme nincs márkaszervízbe vinni, még akkor sem, ha komoly gond van az autóval. A pecsét pedig nem ér meg annyit, mint amennyivel többet fizetsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!