Te bevállalnál a lenti esetben egy szalonautót?
Hosszú távra vennėl autót. Azaz kb ha kirohad alólad cserėlnėd le. Persze nagy az ėrtėkvesztės, egy 4-5 ėves olcsóbb de az újjal azt is te "nyernėd" meg. Azaz 4-5 ėv plusz. Szóval ha kb 15 ėvre vennėd a kocsit bevállalnád? Mondjuk legyen egy alap kisautó. Pl az új Swift. 3,2 milla.
Kpra vennėd? Esetleg ennyi távra fele kp fele hitel?
Én olyanon gondolkodom hogy új J Astra, 1.5 millió önerővel többi hitel.
Fix 60 hónap, havi 40.000 forint, aminek a felét fizetem én.
Ha letelik a hitel, akkor van egy 5 éves kb. 50.000 km-t futott autóm, és összesen 3.9 millióba került.
Nekem így is megéri.
Bevállalnám a szalonautót. De nem vennék új autót, főleg ha kisautóról van szó. Az első két évben elveszíti az értéke 25%-át. Nem nyersz vele semmit. Miért veszel 15 évre kisautót? Nem jó a matek szerintem. De szíved joga.
A magam részéről inkább vennék néhány évesen, relatíve kevés kilométerrel 2-2,5 millióért olyan autót, amit tényleg szeretnék. Nagyobbat, erősebbet, jobban felszereltet. Olyat, amin már elbukta más az első pár milliót, és lelassult az értékvesztése. Ha eladod 3-4 év múlva, akkor se buksz rajta annyit, mint az új Swiften az első két évben.
Azėrt írtam az új Swiftet mert az ugye teljesen más mint a korábbi modell. Használtan nem kapni vagy max nagyon nagyon keresve.
Ėrdekes a megosztott törtėnet. :)
ha nem valami túlárazott fost veszel, akkor 10 évre már simán megéri.
de 3.2-ért szerintem csak a fapad swiftet adják oda, még klíma sincs benne..
"Az első két évben elveszíti az értéke 25%-át."
Ez a hangoztatott elmélet, de ilyen autó kevés van a piacon, max. céges vagy bérautó 60000+ km-el. Külföldről behozott ebben a korban felejtős, nagyon gyanús , mert kint újan jóval drágább a Suzuki, mint itt. Vegyél újat 10 évre kp-re és semmi gondod nem lesz. Hitelből autót csak akkor vegyél , ha pénzt tudsz vele termelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!